Darbe girişiminin siyasi ayağında kim var

AKP, Amerika destekli darbe girişiminin siyasi ayağı için dosya hazırladı. Aydınlık Gazetesi'ne bilgi veren AKP MYK üyesi, izlenecek yol haritasına Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karar vereceğini söyledi. MYK üyesi, "Harekete geçilmezse, partide kargaşa büyür. Bir an önce sonuçlandırmak lazım" ifadelerini kullandı. İddialara göre, kardeşinin darbeci olduğu belirtilen AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli de hedefte.

Abone ol

Darbenin askeri, yargı, bürokrasi ve sivil ayağına operasyonlar yapıldı. Kulislerde kalkışmanın siyasi ayağında "Kimler var" tartışması yürütülüyor.

AKP'nin, Amerika destekli FETÖ'cü darbenin siyasi ayağına ilişkin dosya hazırladığı belirtildi.

Aydınlık Gazetesi'ne konuşan, adının açıklanmasını istmeyen bir AKP MYK üyesine göre harekete geçmek için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatı bekleniyor.

"DARBENİN SİYASİ AYAĞI: İçişleri Bakanımız Efkan Ala'nın bir çalışması oldu. Ayrıca MİT ve emniyetten gelen bilgiler var. Siyasi ayakla ilgili başka partilerden isimlerin de adı geçiyor. Ama esas ağırlık AKP içinden gibi görünüyor. Her gün yeni bilgiler geliyor. Sanırım belli bir olgunlaşmadan sonra harekete geçilir. Bu yapılmazsa partide kargaşa büyür. Bir an önce sonuçlandırmak lazım. Top Cumhurbaşkanımızda."

Gazeteye bilgi veren bir AKP il başkanı da kendi aralarında yaptıkları görüşmelerde darbenin siyasi ayağı üzerinde durduklarını söyledi.

İl başkanı, "Siyasi ayağında AKP içinden kimlerin olabileceğini tahmin ettik. İllerde FETÖ temizliği üzerinde duruldu" dedi.

Aydınlık'ın haberine göre, AKP MKYK toplantısında kardeşinin darbeci olduğu belirtilen AKP Genel Başkanı Şaban Dişli, istifaya çağrıldı. Genel Başkan Yardımcısı Dişli'nin kardeşi, Tümgeneral Mehmet Dişli FETÖ'cülerle birlikte darbeye katılmıştı.

Haberde, bir MKYK üyesinin toplantıda "Biz kendi içimizde gözden geçirme yapmadık. Kardeşi darbeci olan kişi halen görevde" ifadelerini kullandığı belirtildi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da, Yeni Şafak gazetesine verdiği röportajda, darbenin siyasi ayağının ortaya çıkartılması konusunda savcıları göreve çağırmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Azerbaycan'da FETÖ hakkında soruşturma açıldı Gündem 15 Temmuz gecesi Erdoğan'ın uçağının bulunamama nedeni açıklandı Gündem Genelkurmay Başkanı Org. Akar, Bakanlar Kurulu'nda askerin çekincelerini anlattı Gündem Federal Hükümet: Türkiye terör organizasyonların merkezi Gündem