Wang Yi: Virüsün kaynağını bilim insanları araştırmalı

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, koronavirüs üzerinden ülkelerine yönelen tehditleri değerlendirdi. Wang, “Virüs, Çin ve ABD'nin ortak düşmanıdır.” dedi. Çin Dışişleri Bakanı, “Kovid-19’un kaynağını bilim insanları araştırmalı.” ifadelerini kullandı.

Abone ol

Washington'dan gelen Kovid-19 tehditleri Pekin yönetiminde tepkiyle karşılanıyor. Virüse karşı başarılı sınav veren Çin, dünyaya örnek oluyor. Ancak hem ABD Başkanı Donald Trump hem de Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kovid-19'un Vuhan'daki bir laboratuvardan çıktığını iddia ediyor.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, devam eden yıllık toplantılar sırasında açıklamalarda bulundu; "Kovid-19 salgını, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak düşmanıdır." dedi.

Wang, Çin'in de diğer ülkelerle birlikte salgının kurbanları arasında olduğunu belirtti. Kendilerinin, ihtiyacı olan ülkelere yardım ettiğini de hatırlatan Çin Dışişleri Bakanı, Kovid-19 nedeniyle Çin'e dava açılmasının hukukta yeri bulunmadığını vurguladı.

ABD ile Çin’in çatışmasında iki tarafın da kaybedeceğini söyleyen Wang, ABD’yi "Çin’in kırmızı çizgisine meydan okumama" konusunda uyardı.

Başkent Pekin'de düzenlenen basın toplantısı konuşan Wang Yi, "virüsün kaynağının karmaşık bir bilimsel sorun olduğunu" söyledi. Wang Yi, bilim insanları ve tıp uzmanları tarafından konunun araştırılması gerektiğini belirtti.

Çin Dışişleri Bakanı Wang, Rusya Çin ilişkilerine de değindi. Wang, "Rusya ile Çin, 'siyasi virüs' karşısında aşılmaz bir kale haline geldi" dedi.

ulusal.com.tr

Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da 2 Filistinli çobanı yaraladı Dünya İran'da Kovid-19 kaynaklı can kaybı 7 bin 451'e yükseldi Dünya Gine Körfezi'nde korsanlarca kaçırılan 7 Ukraynalı mürettebat kurtarıldı Dünya Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 110 bini aştı Dünya