Kayahan hayatını kaybetti

Türk müziğinden bir yıldız daha kaydı. Büyük usta Kayahan yaşamını yitirdi. Yumuşak doku kanseri tedavisi gören efsane sanatçı, uzun süredir yoğun bakımda tutuluyordu

Abone ol

Aşk şarkılarının unutulmaz ismi Kayahanhayatını kaybetti. 66 yaşındaki Kayahan'ın sabah saat 07.00'de hayatını kaybettiği açıklandı.

Usta sanatçı uzun süredir kanserle mcüadele ediyordu. Bir dönem hastalığı yendi. Ancak kanser peşini bırakmadı. Yumuşak doku kanserine yakalanan Kayahan kemoterapi görmeye başladı.

23 Mart'ta hastaneye kaldırılan usta sanatçı, durumunun kötüleşmesi üzerine 25 Mart'ta yoğun bakıma alındı. 25 Mart'tan bu yana yoğun bakımda tedavisine devam edilen Kayahan daha fazla direnemedi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamada, Kayahan'ın 1,5 yıldır ileri evre küçük hücreli akciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Açıklamada, "Hastalığın yaygınlaşması ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle maalesef kendisini kaybettik" denildi.

Üç kırkbeşlik, bir uzunçalar, onbir albüm çıkaran Kayahan yüzlerce eserin sözünü yazdı, besteledi. İlk olarak Nilüfer’e verdiği şarkılarla ismini duyuran Kayahan, “Geceler”, “Kar Taneleri”, “Esmer Günler” gibi şarkılarla bir klasik haline geldi. “Allah’ım Neydi Günahım”, “Emrin Olur” “Gönül Sayfam”' gibi eserleri ile unutulmaz bir isim haline geldi.

3 Haziran 1991 tarihinde çıkardığı “Yemin Ettim” albümüyle satış rekoru kırdı. Kayahan, “Yolu sevgiden geçen herkesle bir gün bir yerde buluşuruz” sloganıyla hafızalara kazındı. Sanatçı çocuklar için de şarkılar yazdı, televizyonda çocuk programı yaptı.

Kayahan; Uluslararası Akdeniz Müzik Yarışması’nda “Altın Portakal”, 2003 yılında Altın Kelebek Onur ödülü ve MÜYAP ödülü ile televizyon kanallarının söz, beste ve seslendirme dalında verdiği çok sayıda ödüle sahip oldu.

Yurtiçinde ve yurtdışına pek çok konser veren Kayahan, 1992 yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Ankara Kızılay Meydanı'nda yüzaltmış bini aşkın izleyiciye verdiği konserle tarihe geçti.

Doğa-çevre konusundaki duyarlılığı ile de tanınan Kayahan, pek çok yardım konseri verdi.

Hastalığı nedeniyle sahnelere uzak kalan Kayahan en son 14 Şubat'ta, eşi İpek Açar ve yakın dostu Nilüfer ile sahneye çıkmıştı.

KAYAHAN KİMDİR?

Erdoğan seçimi hiçe saydı Gündem Emniyet uyuşturucuyu imha edemiyor! Gündem CHP, MHP ve Vatan Partisi terör saldırılarını değerlendirdi Gündem Kıbrıs Gazisi Albay Muzaffer Tekin’in arkadaşları, Tekin’i Ulusal Kanal’a anlattı Gündem