Kanada'da 'teröre hayır kardeşliğe evet'

Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türkler, 17 Ekim’de Vatan Partisi Kanada Temsilciliği üyelerinin organize ettiği bir eylemde, terör örgütü PKK'yı protesto etti.

Abone ol

Kanada'nın Toronto kentinde yaşayan Türk vatandaşları, terör örgütü PKK'yı protesto edip, kardeşliğe ve birliğe çağrı yaptı.

Vatan Partisi temsilciliği üyelerinin davet ettiği; Kanada Türk Dernekleri Federasyonu, Kanada Türk Topluluğu Derneği ve Kanada Azerbaycan Türkleri Derneği üyeleri, Kanada Gençlik ve Eğitim Vakfı (KAGEV), Kuzey Amerika Milli Görüş Teşkilatı, Anadolu İslâm Merkezi, şehir merkezindeki eski Belediye Binası (Old City Hall) önünde bir araya geldi.

Gurbetçiler, taşıdıkları dövizlerle, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı ve birlik beraberliği teşvik edici mesajlar verdi.

Gruptakiler, yoldan geçenlere de Türkiye'nin karşı karşıya olduğu terör gerçeğini anlatan bildiriler dağıttı.

Protestoyu düzenleyenlerden Vatan Partisi Kanada Temsilciliği Genel Sekreteri Günay Akca, "30-40 yıldır Türkiyemizde yaşadığımız teröre, bugün 3 şehit daha verdik. Buradaki toplanma amacımız, maalesef hemen her gün şehit haberleri alarak yüreğimizin yandığı bugünlerde PKK terörünü lanetlemek ve hiçbir ayrım gözetmeksizin herkese birlik çağrısı yapmak. Temel amacımız bu" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi: NATO'nun tepkisine şaşırdık Gündem İncirlik'e geldiler Gündem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem savunmasını yaptı Gündem TSK'dan önemli Hakkari açıklaması Gündem