AB çok şaşırdı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Aralık operasyonuna ilişkin Avrupa Birliği eleştirisine yanıt geldi. AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Mogherini, Erdoğan'ın sözlerine çok şaşırdığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın f tipi örgüte ilişkin Avrupa Birliği'ni uyaran sözlerine Avrupa Birliği Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, "çok şaşırdığını" söyledi.

AB dışişleri bakanları toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mogherini'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün AB'ye yönelik sözleri hatırlatıldı.

Mogherini, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkisini gördüm ve çok şaşırdım çünkü geçen hafta yaptığımız ziyarette kendisiyle Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla birçok bakanla önümüzdeki yol hakkında yapıcı bir görüşme yapmıştık. Türkiye ve AB arasında yeni bir başlangıç yapma şansı bulunduğu konusunda uzlaşmıştık" dedi.

Federica Mogherini, "Bize Türkiye'nin AB yolunun daha çok ekonomik menfaatlerle değil, demokrasi ve hukukun üstünlüğü başta olmak üzere değerler ve prensiplerle ilgili olduğunu söyleyenler hükümet üyeleriydi. İnancım o ki bu taahhüdünde tutarlı olması, öncelikle Türkiye'nin menfaatine. Onlar bizim tarafta, Brüksel'de yeni bir başlangıç konusunda bu iradenin olduğunu biliyorlar" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Askeri okula şok saldırı Dünya Rus donanmasına insansız denizaltı Dünya Rehine krizinde yeni gelişme! 3 kişi öldü çok sayıda yaralı var Dünya Arap kadın futbol maçı izlediği için tutuklandı Dünya