İnşa edilecek iki antik gemiyle mitolojiye yolculuk yapılacak

Sırada Edremit'ten İtalya'ya uzanan mitolojik bir yolculuğun hazırlıkları var... Roma İmparatorluğu kurucularının atası kabul edilen Aeneas'ın (ayneas), Edremit'teki antik kentten başlayıp İtalya'da sona eren yolculuğunun, gemilerle aynı rota izlenerek gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Abone ol

Mitolojiye göre Troya kraliyet ailesinden Ankhises ve tanrıça Afrodit'in oğlu olan, Balıkesir'in Edremit ilçesindeki antik kent Antandros'tan başlayıp İtalya'da sona eren bir yolculuğa çıktı. Roma İmparatorluğu'nun kurucularının atası kabul edilen Aeneas'ın yolculuğunun nedeni, Troya'dan ayrılıp yeni bir yurt kurmak, böylece soyunu yeni kuracağı topraklarda yüzyıllar boyu sürdürmekti. O tarihi yolculuk bir kez daha yapılacak.

Edremit'in Altınoluk Mahallesi'nde 16 yıldır sürdürülen Antandros Antik Kenti kazısını yürüten Prof. Dr. Gürcan Polat; Aeneas'ın o tarihi yolculuğunu anlattı.

Aeneas'ın yolculuğu yeniden canlandırılacak. Bu yolculuk için hazırlıklar sürüyor. Güzergahta bulunan Yunanistan, Arnavutluk, Tunus ve İtalya'nın antik kentlerinin bağlı olduğu yerlerin belediye başkanları bir çalıştayda buluşturulacak. Gemi için ihtiyaç duyulacak keresteleri bile o dönemde olduğu gibi İda Dağı'ndan karşılayacak. İnşa edilecek iki antik ve bir refakatçi gemiyle "mitolojiye yolculuk" yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Tarkan Açıkhava'da 6 konser verecek Kültür Sanat Cirque du Soleil İstanbul’a geri dönüyor! Kültür Sanat Adı sanat merkezine verilecek Kültür Sanat "Saraybosna'nın Kalbi" ödülü aktör De Niro'ya Kültür Sanat