ABD'de hükümet krizi

Amerikan Temsilciler Meclisi'inde Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki uzlaşmazlık ülkeyi hükümet krizinin eşiğine getirdi.

Abone ol

Anlaşmazlık nedeniyle federal hükümetin çalışmaları askıya alındı. Anlaşmazlık bütçe görüşmelerinde ortaya çıktı. Cumhuriyetçiler bütçe kesintilerini önlemek ve borçlanma tavanını yükseltmek için Obama'nın sağlık reformunu ertelemesini istedi.

Savunma, güvenlik kurumları hariç, hükümete bağlı kurumların verdiği tüm hizmetler durduruldu. Salı günü başlayan ve “shutdown” adı verilen bu krizle beraber, 2 milyon 900 bin çalışandan yaklaşık 800 bin kişi ücretsiz izne çıkarıldı. Vergi dairesi gibi kurumlardaki çalışanların tamamı izne çıkarılırken, kolluk kuvvetleri ve hava trafik kontrolü gibi hayati önem taşıyan birimlerde ise izin yok.

Benzer bir kriz, yine Demokrat bir başkanın, Bill Clinton’ın döneminde, 1995 yılının son günlerinde, yaşanmıştı ve federal hükümet çalışmalarını 21 gün boyunca askıya almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Çatışma hazırlıkları Dünya ABD-İsrail görüşmesi Dünya "Sınır kapıları açılmazsa Türkiye'de bombalı saldırı yaparız" Dünya Ruhani, ülkesine dönüşünde protesto edildi Dünya