Soma davasını karıştıran lüks cip

Soma Davası Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam etti. Son duruşmada bazı işçiler ifade değiştirdi. Bu durum tehdit iddialarını gündeme getirdi. Mağdur ailelerin avukatları, işçilere "sus payı" olarak hala ücret ödendiğini ve tehdit edildiklerini söyledi

Abone ol

Soma Davası'nın son duruşmasında ilginç iddialar ortaya atıldı.

İşçilerin önceki ifadelerini değiştirmesi, tehdit edildikleri iddiasını gündeme getirdi. 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili 8’i tutuklu 46 sanıklı davaya tehdit skandalı damga vurdu.

Facianın yaşandığı madende üretimden sorumlu maden teknikeri Recep Doğan, duruşma salonuna lüks bir ciple gelince mağdur aileler tepki gösterdi.

Doğan'ın, savcılıkta verdiği ifadeyi değiştirmesi ise tepkilere yol açtı. Doğan, savcılıktaki ifadesinde kalibrasyonu yapılan gaz sensörleriyle oynandığını, bunların sınır değerlerinin değiştirildiğini söylemişti. Ancak bu kez ifadesini değiştirdi.

Maden teknikeri olan Doğan, son ifadesinde cihazları kullanmayı bilmediğini, o an öyle düşünüp savcıya söylediğini belirtti.

İşten atılma korkusuyla şirket hakkında konuşamayan bazı işçiler savcılık ifadesini değiştirerek şikayetçi olmadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Bahçeli'den Ankara açıklaması: Asıl istifa etmesi gereken... Gündem Obama ile telefonda görüştü Gündem TSK'nın düşürdüğü İHA hakkında yeni açıklama Gündem Tunceli'de PKK'ya son yılların en büyük operasyonu Gündem