Binlerce öğrenci mağdur

Özel Sağlık Meslek Liseleri öğrencilerinin zorunlu staj ücretinin 5 bin liraya çıkarılması, binlerce veli ve eğitim kurumunu mağdur etti. Yürütmenin durdurulması için girişimlerde bulunan yetkililer, Sağlık Bakanlığı'na seslendi.

Abone ol

Devlet teşviki ile birlikte büyük umutlarla açılan Özel Sağlık Meslek Liseleri, bugünlerde ciddi bir sorunla karşı karşıya.

Kamu Hastaneleri Birliği, öğrencilerden alınan zorunlu staj ücretini bu yıl 5 bin liraya çıkarınca hem veliler hem de eğitimciler tepki gösterdi.

Hastanelerin talep ettiği ücreti denkleştiremeyen binlerce öğrenci müfredat gereği zorunlu kılınan staja başlayamadı.

Staj ücretini karşılamayan onlarca okul için de icra takibi başlatıldı.

Özel Sağlık Meslek Liseleri Derneği Başkanı Ulaş Velioğlu, kamu hasteneler birliği tarafından talep edilen ücretin kanunsuz olduğunu savunuyor.

Yürütmenin durdurulması için gerekli başvuruların yapıldığını söyleyen Velioğlu, Sağlık Bakanlığı'na seslendi.

İstanbul'da eğitim veren Özel Çapa Sağlık Meslek Lisesi Kurucularından Maksut Konyar, staj ücreti uygulaması ile yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Özel bir lisenin müdürlüğünü yapan Hasev Ateş ise, yaşanan bu mağduriyetin talebi de düşürdüğüne dikkat çekti.

HABER: GÖKHAN ÇELİK - KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

İzmir Barosu 15-16 Ekim günlerinde olağan genel kurula gidecek Gündem Atanacak emniyet müdürlerinden ByLock çıktı Gündem Cumhurbaşkanlığı'ndan çalınan silahlarla ilgili açıklama Gündem Yenibosna'daki terör saldırısında yaralananların isimleri belli oldu Gündem