HSYK trafiği

AKP'nin HSYK'ya Rtük modeli öneren anayasa değişikliği teklifi için Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli muhalefet turuna çıktı. CHP anayasa değişikliğine sıcak bakarken MHP anayasa değişikliğine itiraz etti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün dün Çankaya Köşkü'nde, liderle yaptığı temaslar sonrası HSYK trafiği hızlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis grup toplantısında HSYK konusunda anayasa değişikliği önerdi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli muhalefetten destek turuna çıktı.

Bozdağ ve Canikli CHP, MHP ve BDP'yi ziyaret etti. BDP ziyareti saat 14.00'te başladı.

CHP'nin HSYK'la ilgili anayasa değişikliğine anayasa değişikliğine sıcak baktığı öğrenildi.. CHP'nin bu konuda destek sunmak için özellikle Balyoz ve Ergenekon gibi davalarda "yeniden yargılamanın" önünün açılması konusunu gündeme getirdiği belirtildi.

AKP'nin önerdiği yeni HSYK'da RTÜK'ün yapısı model olarak alındı. Bu modelde göre HSYK üyelerini Meclis seçiyor. İktidar ve muhalefetin belirlediği isimler HSYK'ya üye olarak seçiliyor.

Teklife MHP itiraz etti. MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, partisinin HSYK konusunda anayasa değişikliğine karşı olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Halet Çambel'e veda Gündem Kilis Emniyet Müdürü görevden alındı Gündem Youtube kapandı sosyal medya karıştı! Gündem “Cemaati anlatacağım“ Gündem