''Kesinlikle yasaklanması gerekir''

Kadrolu işçi dönemi sona eriyor. Hükümet işçi maliyetlerini düşürmek için kiralık işçi dönemini başlatıyor. AKP'nin 2015 hükümet programına göre istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi verilecek. Ulusal Kanal’a konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko kiralık işçi uygulamasının yasaklanmasını istedi.

Abone ol

Kadrolu işçi istihdamı sona eriyor. Hükümetin 2015 programına göre şirketler istihdam bürolarından işçi kiralayacak.

Günlük ve saatlik işçi kiralama düzenlemesi Meclis'ten 2009 yılında geçmiş ancak dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilmişti. .

Hükümet kiralık işçi sistemini hayata geçirmek için yeniden düğmeye bastı. Değşiklik Resmi gazetede yayımlanan 2015 hükümet programında yer aldı ve istihdam bürolarına kiralama yetkisi verildi. Şirketler bu şekilde kadrolu eleman maliyetinden kurtulacak. İşçi daha da ucuz işgücüyle çalıştırılacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Kani Beko düzenlemeyi Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Beko, düzenlemenin çağdışı olduğunu vurguladı.

Beko, kamunun özelleştirilmesi ve kiralık işçi uygulaması ile Türkiye’nin iş cinayetlerinde dünyada 3. Sırada yer aldığını söyledi.

Haber: Çağla Akkuş

Kamera: Sabri Kara

ulusalkanal.com.tr

CHP ve işçi temsilcileri 10 madde sıraladı Gündem Tüm servisler kaldırılacak! Gündem Erdoğan'dan uçak savunması! Gündem Acıyı şiirle kaleme döktü Gündem