Kerç Köprüsü'nün açılışı yapıldı

Rusya ile Kırım'ı birbirine bağlayan 19 kilometrelik Kerç Köprüsü'nün açılışı yapıldı. Kırım Tatar Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, köprünün Kırım halkına büyük fayda sağlayacağını, yaşamı kolaylaştıracağını söyledi.

Abone ol

Moskova, Rusya'ya bağlanan Kırım'ın kalkınması gerekli adımları atmayı sürdürüyor.

Son adım ise Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan Kerç Köprüsü'nün hizmete açılması oldu. 19 kilometrelik köprünün açılışı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından yapıldı.

Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, Azak Denizi ile Karadeniz'in birleştiği Kerç Boğazında bulunan köprünün önemini Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Sel, uzun süredir hayata geçmesi beklenen köprünün açılmasının bölgeye büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Köprüye Ukrayna'dan tepkiler geldiğini belirten Sel, ancak bunun Kırım halkı üzerinde etkisiz kaldığını ifade etti.

Sel, Kırım Tatarları'nın sürgün edilişinin 74'üncü yıl dönümüne ilişkin de konuştu.

Tatarların Kırım'a dönüşünü Ukrayna'nın engellendiğini belirten Sel, Rusya'nın ise olumlu adımlar attığını, halkın geri dönüşü için gerekli kanun düzenlemeleri yaptığını hatırlattı.

Sel, Rusya ile sağladıkları ilişkilerinden dolayı Dünya Kırım Tatar Kongresinin Başkanı ve Ukrayna Milletvekili Refat Çubarov'dan tehditler aldıklarını da açıkladı.

HABER: ÜNSAL ERGEL

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Sadr'ın ittifakı Irak seçimlerinin resmen galibi oldu Dünya Gazze'de şehit sayısı 65'e yükseldi Dünya Ünlü Fransız restoranında ırkçı uygulama Dünya Fransa'dan teröristlere topçu desteği Dünya