"Üst düzey AKP'li bana 'hayır' diyeceğini söyledi"

AKP'de Anayasa değişikliği teklifinin tuzak olduğunu düşünerek 16 Nisan oylamasında Hayır" diyecek vekil sayısı artıyor. Son örneği CHP Eskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel verdi. Yüksel, Meclis'te üst düzey bir AKP'li vekilin kendisine, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hırsından dolayı zarar göreceği düşüncesiyle "Hayır" oyu vereceğini anlattığını söyledi.

Abone ol

16 Nisan'da sayılı günler kala AKP'de "Hayır"cı vekil sayısı artıyor.

Daha önce Aydınlık gazetesi yazarı İsmet Özçelik birçok kez AKP içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yakın vekillerin "Hayır"cı olduğunu yazmıştı. Son örneği CHPEskişehir milletvekili Cemal Okan Yüksel verdi.

YÜKSEL: ÜST DÜZEY AKP'Lİ BANA "HAYIR" DİYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ulusal Kanal'da katıldığı Başkent Kulisi Programında konuşan Yüksel, üst düzey bir AKP'li vekilin kendisine Erdoğan'ı sevdiği için hayır oyu kullanacağını söylediğini anlattı.

"Çöllerde develer bir hafta iki hafta su içmeden yürüyebilirler. Ama bu develer çölde yetişen özel bir dikendi gördüklerinde dururlar. Ve o dikeni yemeye başlarlar. Çok severler. O diken dillerine batar. damaklarına batar. Ağızlarını kanatır. Tuzlu kanla beraber karışan tadı devenin çok hoşuna gider. hoşuna gittikçe yer yedikçe kanar kanadıkça yer sonunda o deve kendi kanında boğulur. O dikenin adı haresedir. Hırs kelimesi hareseden türer. O AKP'li bana bunu anlattıktan sonra ben sayın cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. Bu hırsla kendi kanında boğulmasını istemiyorum. Hayır verecem dedi."

Anayasa değişikliği teklifinde yer alan seçilme yaşının 25'ten 18'e düşürülmesine de dikkat çekti Yüksel. Bunun gençlere bir tuzak olduğunu söyledi.

"Ya bu 18 yaşında kimin çocuğu vekili olacak, bakkalın kasabın olabilir mi? zenginlerin çocuğu olacak. Çıktı Ulaştırma Bakanı, Öyle sokaktan 18 yaşında genci getirip milletvekili yapacak halimiz yok dedi. Bunlar ilk başta 25 yaşa indirirken de o zaman da yaptı. AKP'de bir tane 25 tane milletvekili var mı yok. 317 vekil içinde yok."

AYDIN: AKP'Lİ VEKİLLERİN ÜÇTE BİRİ "HAYIR" VERECEK

Dikkat çeken bir iddia da MHP'nin muhaliflerinden geldi. Koray Aydın, AKP'li vekillerin üçte birinin "Hayır oyu" vereceğini söyledi. Aydın, vekillerin "Biz partimizi seviyoruz ama bu kadar yetki fazla" görüşünde olduğunu ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

MHP'de yeni bir ''Hayır'' açıklaması Gündem 3'üncü dalga FETÖ operasyonu düzenlendi: Gözaltılar var - Manisa haberleri Gündem Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Rotterdam Belediye Başkanı'nı istifaya davet ediyorum Gündem BBP Beykoz İlçe Teşkilatı feshedildi Gündem