Adliyede görev değişikliği

Ankara Adliyesi'nde savcılar arasında yeni işbölümü yapıldı. Ankara Başsavcısı Harun Kodalak tarafından yapılan yeni düzenlemeye göre, 28 Şubat davasının savcısı ile Deniz Feneri Davası savcılarının görev yerleri değişti. Başsavcılık, arasında F tipi örgüt ana soruşturmasının da bulunduğu Anayasal Büroya ise 3 yeni savcı atadı.

Abone ol

Ankara Başsavcısı Harun Kodalak, savcılar arasında uzun süredir beklenen iş bölümünü yaptı.

Yapılan değişiklikle terör ve darbe gibi kritik soruşturmaları bulunduğu Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'na 3 yeni savcı atandı.

Bu savcılar, 48 kişiyi usulsüz dinledikleri iddiasıyla, aralarında Emniyet eski İstihbarat Dairesi Başkanları Ramazan Akyürek ve Ömer Altıparmak'ın da bulunduğu 50 polis hakkında dava açan Memur Suçları Bürosu Savcısı Alpaslan Karabay ile Şanlıurfa Başsavcı vekilliğinden Ankara'ya atanan Velihattin Eldemir ve Sincan'dan atanan Selda Binboğa Karakuş’dan oluştu.

Ankara Başsavcılığının internet sitesinde yayımlanan değişiklikte 28 Şubat savcısı Aytekin Cenikli’nin görev yeri de değişti. Cenikli Bilişim Suçları Bürosuna atandı.

AKP'yi sıkıntıya sokan Deniz Feneri savcıları da yeni görev yerlerine atandı.

Fikri Sınai Haklar Bürosu'nda görevli Savcı Nadi Türkaslan Genel Soruşturmaya, Mehmet Tamöz Kaçakçılık bürosuna, Abdulvahap Yaren ise Kaçakçılık Bürosundan alınarak Fikri Sınai Haklar Bürosuna getirildi.

Bu düzenlemeyi yapan Başsavcı Harun Kodalak, Deniz Feneri'nde "örgüt yok" dedikten sonra yükselmişti.

ulusalkanal.com.tr

54 hakim ve savcı hakkında yurt dışı yasağı konuldu Gündem MHP'de muhalifler mercek altına alındı Gündem Kemal Kılıçdaroğlu istifa edecek mi? CHP'li Gürsel Tekin açıkladı Gündem Fitch seçim sonucunu değerlendirdi Gündem