Demirtaş ve Yüksekdağ'a tutuklama

Başsavcılık, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutuklanmalarına karar verdi. İki isime bir çok suçlama yöneltildi. Konu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi.

Abone ol

HDP'nin eski Eş Genel Başkanları için karar verildi. İki isme bir dizi suçlama yöneltildi. Zaten cezaevinde olan Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanmaları istendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 6-8 Ekim 2014'teki Ayn el-Arap bahanesiyle düzenlenen gösterilere ilişkin soruşturması sonuçlandı. Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ... Biri Edirne Cezaevinden diğeri Kocaeli Cezaevinden ifade verdi. İfade işleminde Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi kullanıldı. Savcı ifade işlemi sonrasında Demirtaş ve Yüksekdağ'ı tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Sevk kararının ardından Demirtaş ve Yüksekdağ ile avukatları peş peşe Ankara 1. Sulh Ceza Hakimine ifade verdi. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın tutuklanmalarına karar verildi.

Hakim, şüphelilerin "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "öldürmeye teşebbüse azmettirmek" gibi suç isnatlarını tutuklama kararına gerekçe gösterdi.

ulusal.com.tr

Feyzioğlu: Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’tan başlar Gündem Yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Gündem Mehmet Perinçek Aydınlık'a yazdı: Rus devletinin üzerinde çalıştığı gizli plan Gündem İstanbul Pendik'teki orman yangınında PKK şüphesi ön plana çıkıyor Gündem