Libya'da ateşkes süreci

Birlemiş Milletler Genel Sekreteri, Libya'daki ateşkesin siyasi sürece dönüşmesi gerektiğini söyledi. Genel Sekreter Guterres, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi sonrası konuştu. Silah ambargosunun ihlal edilmemesi konusunda uyardı, "kabul edilemez" dedi.

Abone ol

Berlin'deki Libya konulu zirve sonrası, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten açıklama geldi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kapalı oturumunda Berlin Zirvesi hakkında bilgilendirme yaptıktan sorna konuştu Guterres. Libya'daki süreci değerlendirdi.

BM Genel Sekreteri "siyasi süreç başlamalı" dedi

Önümüzde uzun bir yol var. Bazı ihlaller yaşansa da büyük değil, ateşkes işliyor. Ateşkesten gerçek bir siyasi sürece geçmemiz gerek ve henüz orada değiliz.

Guterres, uluslararası topluma da çağrı yaptı. Ateşkes için belirlenen yol haritası için Libya'daki taraflara baskının sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Genel Sekreter, Libya'ya yönelik silah ambargosunun ihlalleriyle ilgili ise uyardı. "Kabul edilemez" dedi.

Antonio Guterres, Libya'da siyasi yaşamın normalleşmesine olanak sağlayacak ve reform sürecini yönetecek bir siyasi forum kurulacağı ifade etti.

TGB'den İBB önünde açıklama: İBB raflarından PKK kitapları kaldırılsın Gündem Tarım ve Orman Bakanlığı fidanlar kurudu iddialarına yanıt verdi Gündem Adalet Bakanı Gül'den Metin İyidil açıklaması Gündem Bakan Varank başvuru sayısını açıkladı Gündem