Ukrayna'da eylemler devam ediyor

Ukrayna'da AB yanlısı protesto gösterileri devam ediyor. Eylemler hakkında Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Başbakanından açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yanukoviç polis ve göstericilere sağduyu çağrısı yaptı. Başbakan Azarov ise, eylemleri darbe girişimi olarak değerlendirdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de gösterilerin dış kaynaklı olduğunu söyledi.

Abone ol

Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç AB yanlısı protesto gösterilerinden sonra ilk kez açıklamada bulundu. Yanukoviç, polise ve göstericilerden kanunlara uymalarını istedi. Göstericilere eylemlerini barışçıl sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Yanukoviç, Salı günü Çin'e yapacağı ziyareti iptal etmeyeceğini de belirtti.

Konuyla ilgil Ukrayna Başbakanı Mikola Azarov Pazartesi günü Batılı Büyükelçilerle görüştü. Azarov, yaptığı konuşmada “Darbeye dair tüm işaretler var. Bu çok ciddi bir durum. Sabırlıyız ama her şeye izin veremeyiz. Meclis binasını ele geçirme planından haberimiz var.” dedi.

Ukrayna başbakanı Azarov'un açıklamasına ABD'den yanıt geldi. Beyaz Saray sözcüsü Jay Carney, "Barışçıl gösterileri darbe girişimi olarak görmüyoruz” ifadesini kullandı.

Beyaz Saray sözcüsü Carney, Cumartesi günü polisin protestoculara uyguladığı şiddeti "kabul edilemez" olarak tanımladı ve o günden sonra ise polisin daha ihtiyatlı davrandığını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki olayların ülke dışından yönlendirildiğini söyledi. Putin, asıl amacın 2015 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek olduğunu belirtti.

Ermenistan'a düzenlediği bir ziyaret sırasında konuşan Putin, gösterilerin bir devrimden ziyade ayaklanmaya benzediğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Mısır'da Anayasa taslağı Dünya Dinleme skandalı yargıda Dünya Ukrayna'da eylemler başladı Dünya ABD'de tren kazası Dünya