Tel Aviv'den Türkiye'ye mesaj

İsrail'de yeni hükümetin Dışişleri Bakanı Dore Gold Ortadoğu'da Ankara ile çıkarlarının örtüşmeye başladığını belirtti. Gold özellikle Türk Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nu öven ifadeler kullandı.

Abone ol

Kudüs'te Türk gazetecilerle bir araya gelen İsrail Dışişleri Bakanı Dore Gold ülkesinin Türkiye ile ilşkilerinde iyileşme olduğuna dair mesajlar verdi. İsrailli Bakan Türkiye'yi İran konusunda uyardı.

"İsrail ve Türkiye arasında görüş ayrılıklarının olduğu bir sır değil. Ancak bugün durum farklı... Son dönemde iki ülkenin çıkarları örtüşmeye başladı. İran bölgedeki kaostan büyük ölçüde sorumlu olan ülke. Ancak şu anda kendilerini, sorunun çözümünde bir faktör olarak sunmaya çalışıyor. Bu nedenle İran’ın bölgede gittikçe artan rolü konusunda dikkatli olmakta fayda var"

Gold Türk Dışişlerinin başına Feridun Sinirlioğlu'nun getirilmesinden duydukları memnuniyeti anlattı. Sinirlioğlu’nun birinci sınıf bir diplomat olduğunu söyleyen Gold “Gerek Avrupa başkentlerinde gerekse Amerikalı yetkililerle görüşürken, kendisi hakkında hep övgü dolu sözler duydum” dedi.

Sinirlioğlu ve Gold'un 7 Haziran seçimlerinden sonra Roma'da gizli bir toplantı yaptığı basına sızmıştı. Gold o toplantı için "Avrupa Başkentlerinden pek çok kişi bana Roma'da yaptığımız toplantıların ayrıntılarını sordu" ifadesini kullandı.

İsrail’den bu yönde açıklamalar gelirken dün Gazze’de Hamas’la görüşen Türk heyetine yaptırım uygulanması ise dikkat çekti.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı üyelerinden oluşan bir heyet İsrail Türkiye ortaklığı ile kurulacak sanayi bölgesi planı için önceki günlerde İsrail’e gitti. Türk heyeti Filistinli yetkiliklerle yaşadıkları problemleri görüşmek üzere Gazze’ye geçti. Heyet burada Hamas lideri Haniye ile bir araya geldi. İsrail Dışişleri Bakanlı’ğı bunun üzerine Türk heyetiyle tüm görüşmeleri iptal ettiğini duyurdu.

ulusalkanal.com.tr

Mardin'de bombalı saldırı Gündem Koza İpek Grubuna operasyonda yeni gelişme Gündem İpek grubuna ait yayın organları Türkiye'ye yönelik kumpaslar sürecinde nasıl faaliyet yürüttü Gündem Kocaeli'de terör operasyonu Gündem