Özel harekat polisleri işte böyle eğitiliyor

Doğu ve Güneydoğu'daki terörle mücadele operasyonlarında Özel Hrekat Polisleri ön saflarda yer alıyor. Peki, gözünü budaktan sakınmayan özel harekat polisleri nasıl eğitiliyor

Abone ol

Açlık, susuzluk, uykusuzluk... Onlar için bir önemi yok. Ne soğuk hava ne de arazi yapısı onları durdurabilir... Polis teşkilatının gözbebekleri özel harekat polisleri...

Doğu ve Güneydoğu'daki terörle mücadelede ön saflarda yer alan özel harekat polisleri 3,5 aylık zorlu bir eğitim sürecinden geçiriliyor. Her biri önce test aşamasına tabii tutuluyor. Spor testini geçen kursiyerlerden uygun görülenler, Amasya'daki dağlık arazide oluşturulan kampta özel bir eğitime alınıyor.

Özel eğitimin ilk aşaması, atış. Her birine uzun namlulu tüfek, keskin nişancı tüfeği, bomba atar ve el bombası kullanma eğitimi veriliyor.

İkinci eğitimse sızma... Özel harekat polisleri bu parkurda pusuya düşüldüklerinde ateş altında ilerleme ve teröristlere karşılık vermeyi öğreniyor. Özel harekatçılar birbirlerine destek olarak pusudan kurtuluyor. Son dönemlerde çatışmaların sokaklarda yaşanması ve tuzaklamalar nedeniyle eğitim de bu konularda yoğunlaştırılıyor.

Kursiyerler her ay seviye belirleme sınavına tabi tutuluyor. Özel harekat polisi olmak için spor ve atış gibi tüm alanlarda 100 üzerinden en az 75 puan almaları gerekiyor. Herhangi bir alanda 2 kez üst üste 75 puanın altında kalan kursiyer, eski görev yerine gönderiliyor.

Özel herakat polisleri gıda ihtiyaçları için de eğitime tabi tutuluyor. Yemekler arazinin herhangi bir bölgesine bırakılıyor. Polislere verilen pusulayla yiyecekleri bulmaya çalışıyor. Arazi kalma eğitiminde de kursiyerlerin 1 hafta boyunca 3 günlük yemekle arazide kalmaları isteniyor.

ulusalkanal.com.tr

Gökçek’in Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan’a açtığı hakaret davasının 2. duruşması görüldü Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'nın politikasını açıkladı Gündem Türksüz anayasa çalışmaları Gündem ABD Adana Konsolosu PKK'yı kurtarma turlarında Gündem