Bakan Yıldız açıklandı: Yasaklıyoruz!

Yeni düzenlemeyle, yer altı kömür madenciliğinde rödovans yasaklanacak, işletmelerde de daimi olarak teknik nezaretçi bulunacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, madencilikte uygulanacak yeni düzenlemeleri anlattı. Tasarı komisyondan da geçti. Ancak katliamları önleyecek maddelerin yer almaması dikkat çekti.

Abone ol

Madenler hakkındaki kanun tasarısı Meclis Komisyonundan geçti. Tasarının ayrıntıları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından açıklandı.

Düzenlemeye göre, yer altı ve kömür madenciliğinde rödovans yasaklanacak.

Yıldız, maden işletmelerinde daimi nezaretçinin zorunlu olacağını belirtti. Madenlerdeki devlet hakkı oranlarınında artacağını kaydetti.

Ruhsat verme usullerinin de değişeceğini vurgulayan Yıldız, ruhsat harcı yerine ruhsat bedeli getirileceğini ifade etti. Yıldız ayrıca maden ocaklarında tüzel kişilik uygulamasının başlatıldığını aktardı.

Ancak söz konusu düzenlemenin maden katliamlarını engelleyip engelleyemeyeceği hala soru işareti.

Çünkü iş sağlığı ve iş güvenliğini doğrudan ilgilendiren önleyici tedbirler taslakta yer almıyor.

ulusalkanal.com.tr

Gezi davasında yargılanan 56 kişiye beraat! Gündem Soner Yalçın Perinçek'e destek çağrısı yaptı, salon ayakta alkışladı! Gündem Demokrasi şehitleri anıldı! Gündem Yarın yas günü! Gündem