Dış ticarette kayıp sürüyor

Dış ticarette kayıp sürüyor. Türkiye İstatistik Kurumu dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Buna göre Türkiye’nin ithalatı Kasım’da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 15 milyar 974 milyon dolara geriledi. Aynı dönemdeki İhracattaki azalış ise yüzde 10,2 olarak hesaplandı.

Abone ol

Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan kasım ayına ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı.

Buna göre Türkiye’nin ithalatı Kasım’da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 azalarak 15 milyar 974 milyon dolara geriledi, İhracat ise yüzde 10,2 azalarak 11 milyar 738 milyon dolar olarak belirlendi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği ülkelerine ihracatı, kasımda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 azalarak 5 milyar 631 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Almanya, 1 milyar 199 milyon dolar ile geçen ay en fazla ihracat yapılan ülke oldu. İthalatta ise ilk sırayı 2 milyar dolar ile Çin aldı.

İhracatta geçen yıl altıncı olan Rusya ise sekizinci sıraya geriledi.

ulusalkanal.com.tr

Nüfus cüzdanını kaybeden ceza ödemeyecek Ekonomi Hamsinin kilosu 15 liraya yükseldi Ekonomi Anayasa Mahkemesi'nden 'döner sermaye' kararı Ekonomi Muhasebe ücretleri belli oldu Ekonomi