İstanbul'da büyük göç başladı, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk başladı

Atatürk Havalimanı'nda taşınma hazırlıkları tamamlandı ve malzemeleri taşıyan tırlar yeni havaalanına doğru yola çıktı. 45 saat planlanan taşınma işleminin yarın gece biteceği belirtildi. Taşınma işlemiyle ilgili yollarda da yoğun güvenlik önlemi alındı. Taşınması dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk oluştu

Abone ol

AtatürkHavalimanı'nın İstanbul Havalimanı'na taşınma sürecine başlandı.Yaklaşık 700 TIR Atatürk Havalimanı'ndan yüklerini alarak İstanbul Havalimanı'na doğru yola çıktı.

Belirlenen üç noktada bekleyen tırlara, 44 tonluk uçak çekme aparatları, 47 bin 300 tonluk ton malzeme yükleniyor.

Taşınma için tırların dünyanın çevresini 10 kez dönmeye eş değer bir yol katedeceği belirtildi.

Atatürk Havalimanı ile İstanbul Havalimanı'nda 6 Nisan saat 02.00'den saat 14.00'e kadar, 12 saat boyunca ticari yolcu uçuşları duracak.

45 saat planlanan taşınma işleminin yarın gece biteceği belirtilirken, taşınma işlemiyle ilgili yollarda da yoğun güvenlik önlemi alındı.

SABİHA GÖKÇEN'DE YOĞUNLUK

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanı'na "Büyük Göç" olarak adlandırılan tarihi taşınma işlemi dolayısıyla Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yoğunluk meydana geldi.

İSG Kurumsal İletişim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, taşınma nedeniyle birçok yabancı hava yolu şirketi planlamasını Sabiha Gökçen Havalimanı'na göre yaptı.

Sabah erken saatlerden itibaren havalimanına gelen yolcular, iç hatlar gidiş, dış hatlar gidiş ve terminal içerisinde yoğunluğa neden oldu. İSG'nin aldığı önlemler sayesinde, yolcular mağduriyet yaşamadı. Ayrıca emniyet görevlileri tüm pasaport bankolarını açık tutarak, burada oluşacak yoğunluğun önüne geçti.

Taşınma takvimi boyunca İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'na 170'i ilave, 32'si büyük gövdeli toplam bin 400 uçağın gelmesi bekleniyor.

Bu arada İSG, ''Büyük Göç'' sonunda kapanacak Atatürk Havalimanı için veda, İstanbul Havalimanı için ise "hoş geldin" mesajı yayımladı.

Veda mesajında, ''Vedaların en hüzünlüsü sana. Biz seneler boyunca bu şehirde ne vedalar gördük. Meğer en zoru sana veda etmekmiş. Hoşça kal Atatürk Havalimanı.'' ifadesi kullanıldı.

Acıpayam deprem bölgesi ilan edildi Yurt Anayasa Mahkemesinden 'avukat' kararı Yurt Diyarbakır şahinlere ev sahipliği yapıyor Yurt Kadın cinayeti istatistikleri rapora yansıdı Yurt