BM'den IŞİD kararı: Yasaklandı!

Birleşmiş Milletler, IŞİD'in ana gelir kaynaklarından petrol kaçakçılığının önlenmesi için tüm üye ülkeler için bağlayıcı bir karar aldı. Güvenlik Konseyi kararıyla, elindeki rehineler için IŞİD'e ve terör listesindeki örgütlere fidye ödenmesi de yasaklandı.

Abone ol

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın önerisiyle hazırlanan karar tasarısını onayladı. 2199 sayılı kararla birlikte, başta Türkiye bütün bölge ülkeleri IŞİD’le mücadelede ağır sorumluluklar üstlendi.

Tüm üye ülkeleri bağlayan kararla IŞİD, El Nusra ve El Kaide ile bağlantılı terör örgütleri ile petrol ticareti ve ticaret yasaklandı. Bütün üye ülkelere, bu terör örgütleri ile aracılarının malvarlıklarını dondurma zorunluluğu getirildi.

Güvenlik Konseyi, IŞİD, El Nusra dahil terör listesindeki gruplara rehine takası için fidye ödenmesi yasaklandı.

Suriye'den yasadışı tarihi eser kaçakçılığı yasaklandı. Irak ve Suriye'deki dini yerler, eserler ve kültürel mirasların tahrip edilmesi kınandı.

Birleşmiş Milletler, IŞİD, El Nusra ve El Kaide bağlantılı gruplara silah sağlayamayacağını vurguladı. Kararda, özellikle omuza alınarak karadan havaya fırlatılan MANPAD (Menped) füzeleri, bu grupların bu türden silahlara erişebileceği şüphesi varsa üye devletlere gerekli önlemleri almaları için çağrı yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Tuğçe davasında önemli gelişme Dünya Ahmedinejad, annesini toprağa verdi Dünya Ortak operasyon başladı! Dünya Milletvekilinin kızı İstanbul Boğazı'nda boğuldu Dünya