Fransa ve Türkiye anlaştı

Fransız savaş uçakları IŞİD'le mücadele çerçevesinde Türk hava sahasını kullanacak. Uzlaşmanın Fransız ve Türk askeri heyetleri arasında sağlandığı belirtiliyor. Buna göre Fransız uçaklar acil bir durumda İncirlik Üssü’nü de kullanabilecek. İncirlik’e Alman keşif uçakları da gelebilir. Öte yandan Almanya Suriye'ye bin 200 asker göndermeyi de planlıyor. Konunun bu hafta içinde parlamentoda görüşülmesi bekleniyor.

Abone ol

Ankara ve Paris’in, Fransız savaş uçaklarının IŞİD’le mücadele çerçevesinde Türk hava sahasını kullanması konusunda uzlaşma sağladığı belirtiliyor.

Buna göre Fransa’ya ait uçaklar acil bir durumda İncirlik Üssü’nü de kullanabilecek.

Ayrıca Fransa uçak gemisi Charles De Gaulle de Mersin'deki Taşucu Limanı'ndan lojistik destek alabilecek.

İncirlik üssüne Alman uçakları da gelebilir. Açıklama Alman Genelkurmay Başkanı Orgeneral Volker Wieker’dan geldi. Wieker Tornado keşif uçaklarının İncirlik Üssü’ne konuşlandırılması için Türk yetkililerle görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Alman yetkili, gönderilecek uçakların koalisyon güçlerinin vuracağı IŞİD hedeflerinin belirlenmesinde görev alacağını belirtti.

Öte yandan Almanya, IŞİD'e karşı mücadele için Tornado keşif uçakları ve fırkateyn yanında Suriye'ye asker göndermeye hazırlanıyor. Almanya Genelkurmay Başkanı Volker Wieker, Suriyet'ye bin 200 asker göndermeyi planladıklarını açıkladı. Bild am Sonntag gazetesine konuşan Wieker, bin 200 civarında asker kararı alındığını, ancak bunun son karar olmadığını söyledi.

Genelkurmay Başkanı, askerlerin ne zaman gönderileceği sorusuna, "Parlamentonun onayından geçtikten sonra çok çabuk olabilir" yanıtını verdi. Alman Parlamentosu yurt dışına uçak, fırkateyn ve asker gönderme planını bu hafta içinde görüşecek. Planın büyük koalisyonun oylarıyla meclisten geçeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Alman Genelkurmay Başkanı, "hava operasyonları yetecek mi?" sorusuna da "Hayır, kesinlikle yetmez. Bunun için kendi ülkesini yüksek bir motivasyonla savunacak kara kuvvetlerine ihtiyaç var" yanıtını verdi. Wieker, Fransa'nın Esad'ın ordusuyla bu alanda işbirliği planına sıcak baktığı mesajını verdi "Askeri açıdan IŞİD'e karşı her mücadele yararlı... IŞİD askeri olarak bölgede en büyük tehlike" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Tendürek Dağı'ndaki o mağaralar böyle görüntülendi Gündem CHP sözcüsü Haluk Koç: Şimdiden uyarıyoruz Gündem Rusya açıkladı: Türkiye'den alımı yasaklanacak Gündem Polise saldırmak isteyen teröristler böyle vuruldu Gündem