Bankaların yurt dışı TL işlemlere sınır

Türk Lirasının verimli bir şekilde kullanılması için yeni bir adım atıldı. Bankaların yurt dışı TL işlemlerine sınır getirildi.

Abone ol

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türk Lirası kaynakların yurt içinde daha verimli değerlendirilmesine yönelik düzenleme yaptı.

Adım, reel sektör ve vatandaşların finansman ihtiyaçlarının karşılanmasında kolaylık sağlanması için atıldı.

BDDK'den yapılan yazılı açıklamada, "ekonomik aktivitenin küresel koronavirüs salgını nedeniyle yavaşladığının" altı çizildi.

"Reel kesimin üretim ve istihdam açısından zorlandığı" belirtilen açıklamada, "TL kaynakların verimli bir şekilde kullanılmasının önem kazandığı vurgulandı.

Bu amaçla, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 5 Mayıs 2020 tarihli ve 9010 sayılı kararı ile bankaların yurt dışı TL işlemlerine sınır getirildi.

Buna göre, bankaların, yurt dışında yapacakları TL hareketlerinin toplamı bankaların en son hesapladıkları yasal öz kaynaklarının yüzde 0,5'i ile sınırlandırıldı.

ulusal.com.tr

AB ekonomisi Kovid-19 nedeniyle yüzde 7,4 küçülecek Ekonomi Bakan Pekcan'dan önemli açıklamalar Ekonomi ASELSAN'dan Bahreyn'e ihracat Ekonomi Turizmde normalleşme haritası hazırlandı Ekonomi