İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün fezlekesinde 'Fethullahçı Terör Örgütü' tanımı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı bir fezlekede cemaatin adı "Fethullahçı Terör Örgütü" olarak tanımladı. Fezlekede örgütün "cebir ve şiddet" içeren faaliyetlerine dikkat çekildi ve cemaatin anayasal düzeni yıkma amacında olduğu tespitine yer verildi.

Abone ol

Fethullahçı Terör Örgütü... İşte bu isim İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün hazırladığı polis fezlekesinde yer aldı.

İstanbul merkezli 12 ilde yapılan operasyonların fezlekesi hazırlandı. Terörle Mücadele Şube Müdürülüğü, şüphelilerin örgüt üyesi olduğunu, örgütünün adının da "Fethullahçı Terör örgütü" üyesi olduğunu saptadı. Örgütün kısa adı da fezleke FETÖ olarak yazıldı.

Fezleke de Fethullah Gülen Örgütü adlı örgütün "cebir ve şiddet" içeren eylemlerinin olduğu kaydedildi. Savcılığa "Cebir ve Şiddet" eylemleri özel bir başlık altında anlatıldı.

Fezleke de örgütün "cumhuriyetin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik, ekonomik düzeni değiştirmek, devletin ve cumhuriyetin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak veya yıkmak veya ele geçirmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini veya genel sağlığı bozmak amacıyla kurulmuş terör örgütü niteliğinde" bir yapıya sahip olduğu kaydedildi.

Örgütün Ergenekon, Balyoz, Oda TV ve Askeri Casusuluk gibi kumpas davalarında izlediği yöntem de fezlekede aktarıldı.

"Fethullah Gülen örgütünün kolluk kuvvetleri ve yargı içerisinde yer alan mensupları tarafından kurgulanmış soruşturmaların sahte ihbar mektupları, yasa dışı dinlemeler, gerçeğe aykırı deliller üzerine inşa edildiği, bu sayede verilen mahkumiyetlerle toplum nezdinde başta yargı olmak üzere kamu kurumlarına duyulan güvenin yok edildiği, kendilerinden olmayanlara karşı yürütülen baskı, korkutma, yıldırma, sindirme ve tehdit faaliyetlerinin kolluk kuvvetleri, kamu kurumları ve yargıda görev alan bağlıları yardımıyla gerçekleştirildiği değerlendirilmektedir."

F tipi örgüt fezlekesinde şüphelilerin örgütlü olarak "siyasal veya askeri casusluk" suçunu işlediği kaydedildi.

Üniversitede kavga! Fırat Çakıroğlu hayatını kaybetti Gündem CHP'de ön seçim muamması! Gündem Ruslar da IŞİD saflarında Gündem AKP'yi NATO ekseninden çıkmakla suçladı Gündem