Bolivya'da ABD emperyalizmine karşı akademi açılacak

Latin Amerika ülkesi Bolivya, anti-emperyalist bir askeri akademinin açılacağını duyurdu. Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, amacın Amerika'nın bölge ve dünyadaki emperyalist politikalarına karşı durmak olduğunu söyledi.

Abone ol

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, ülkede yeni bir askeri akademi kuracaklarını söyledi. Akademi, Amerika'nın Latin Amerika ve dünyadaki emperyalist politikalarına karşı kurulacak.

Devlet Başkanı Evo Morales okulun anti-emperyalist ve anti-kapitalist düşünceyi teşvik edeceğini söyledi. Ayrıca akademinin, Amerikan okullarının yerlileri hedef göstermesine karşı mücadele edeceğini vurguladı. Morales, Amerika'nın yarattığı yerli karşıtlığını dengelemeye çalışacaklarını ifade etti.

Santa Cruz'da kurulacak okul bu yıl 100 öğrenci alacak. Öğrenciler tarih, jeopolitik ve askeri stratejiler konularında eğitim görecek. Ayrıca Latin Amerika'daki ALBA üyelerinden Venezuela, Nikaragua ve Küba'dan da öğrenci kabul edilecek.

ulusalkanal.com.tr

Celtic taraftarları İsrail takımını Filistin bayrağı ile protesto etti Dünya Çin-Suriye ile askeri işbirliği yapacak Dünya İsrail, Avrasya ittifakından rahatsız Dünya Fransa'da tren kazası: 15 yaralı Dünya