HSYK'dan 37 hakim ve savcıya ihraç!

2012 yılında yapılan hakimliğe geçis sınavında kopya çektiği belirlenen 37 hakim ve savcıyı ihrac etti. HSYK 2012'de avukatlıktan hakimliğe geçen 39 kişiden 37'sinin mesleğe kabul kararını kaldırdı. Ulusal Kanal kopya çekerek hakimliğe geçen isimlerle ilgili önemli ayrıntılara ulaştı.

Abone ol

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, 37 hakim ve savcının mesleğe kabul kararını kaldırdı.

2012 yılı hakimliğe geçiş sınavındaki kopya çekildiğine yönelik iddiayı inceleyen HSYK, ataması yapılan 39 kişiden 37'sini meslekten ihrac etti. Sınav kitapçıklarını inceleyen bilirkişi,"57 kişinin soruları önceden tespit ettiğine" dair görüş bildirdi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre ihraç edilen isimlerden 2'si Yargıtay Tetkik hakimi, 26'sı hakim ve 8'i de savcı.

Soruşturmada 2012 yılı hakimliğe geçiş sınavında ilk 30'a giren adaylardan 23'nün mülakatta elendiği tespit edildi. Mesleğe kabul edilenlerin 15'inin çift olduğu belirlendi. Bilirkişi incelemesinde de Kopya ile hakimliğe geçenler arasında kamuoyunun F tipi örgüt soruştmalarından tanıdığı isimler dikkat çekti. Kararla F tipi plisleri serbest bıraktıktan sonra açığa alıan Şanlıurfa 3. Ağır Ceza Mahkemesi hakimi Habil Kahraman da ihrac edildi.

Silivri'de tutuklu olan F tipi polis şeflerini tahliye etme teşebbüsünde bulununca görevden alınarak tutuklanan hakimler Metin Özçelik ile Mustafa Başer’in serbest bırakılmasını isteyen hakim Alaattin Sabır da ihraç edilen isimler arasında.

2012'de sınav sorularının sızdırılmasıyla hakim olan isimlerin Yargıtay'a kadar yükselmesi ise dikkat çekti.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın gittiği 37 ilden 15'inde AKP kaybetti Gündem Vekillere 55 bin TL maaş Gündem Bahçeli'den 'koalisyon' açıklaması! Açık kapı bıraktı! Gündem Erdoğan, Baykal ile yaptığı görüşmenin ipuçlarını verdi Gündem