Sağlık çalışanlarına saldırı

"Sağlıkta şiddete dur" desek de olmuyor. Bu kez adres İzmir’di. 112 Acil Servis’te görevli sağlık çalışanları 10-15 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Hem ambulans şoförü hem de hemşire hasta yakınları tarafından darp edildi.

Abone ol

Sağlıkta şiddet son bulmuyor. Hayat kurtarmak için mücadele eden sağlık çalışanları İzmir’de 10-15 kişinin saldırısına uğradı.

Olay İzmir’in Bornova ilçesine yaşandı. 112 Acil servis çalışanları yaralanmalı bir trafik kazasına müdahale için Zafer Mahallesi’ne gitti. Kalabalık nedeniyle ambulans olay yerine yaklaşamadı. İki sağlık çalışanı kalabalığın içinden geçerek yaralı şahsa müdahale etti. Saldırı o anda başladı. Önce Ambulans şoförü Eren Değerli darp edildi.

Saldırıyı gören hemşireSema İnancı, yaralıya müdahale ettikten sonra arkadaşı ile saldırganların arasına girmeye çalıştı. Ancak 15-20 kişilik grup hemşire İnancı’yı da darp etti. Ve bu saldırı polis ekibinin gözü önünde yaşandı.

Hemşire Sema İnancı’nın gözü ve bacağına darbeler aldı.

Saldırganlar durmak bilmedi. Can havliyle kendilerini ambulansa artan sağlık çalışanlarına saldırı devam etti. Ambulans tekmelendi.

Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, saldırıya tepki gösterdi. Yasaların caydırıcı olmadığını belirten Doğruyol, sağlıkta şiddetin önüne geçilmesi için önlemlerin alınmasını istedi.

Nazmi Özleyen’in çalıştığı firma naylon şirket çıkınca SGK emekliliğini iptal etti Yurt Evlat nöbetindeki babadan HDP binasına siyah çelenk ile tepki Yurt Tam kapanmanın ardından sahillerde yoğunluk Yurt Ocakzâdeler'den PİRHA'ya tepki Yurt