Danıştay'dan vize çıktı

Kaz Dağları’ndaki altın madenleri ile ilgili olarak verilen “ÇED olumlu kararının iptali” ile ilgili beklenmedik bir karar çıktı. Danıştay, maden ocağının mevzuat hükümlerine göre ruhsat aldığını savunarak Çanakkale İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını bozdu.

Abone ol

Çanakkale İdare Mahkemesi, Kazdağları’ndaki altın madenleri ile ilgili olarak verilen ÇED olumlu kararını iptal etmişti. Karar Danıştay'a taşınmıştı. Danıştay'dan çıkan kararsa şok etkisi yarattı.

Kararında bilirkişi raporunu dayanak alan Danıştay, Çanakkale İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararını bozdu.

Danıştay'ın kararında “Söz konusu tesisin çevre bilimi, yer seçim kriterleri, tesisin ve arazinin niteliği gibi hususlar açısından işletilmesinin uygun olabileceği bu sebeplerle dava konusu maden ocağının mevzuat hükümlerine göre ruhsat aldığı” belirtildi.

Danıştay; “Dava konusu işlemde hukuka aykırılık, işlemin iptali yolundaki idare mahkemesi kararının bu kısmında hukuka isabet görülmemiştir” diyerek Çanakkale İdare Mahkemesi kararını bozdu.

ulusalkanal.com.tr

HDP'de Levent Tüzel çatlağı Gündem Şehit yakını, Erdoğan'a hakaretten tutuklandı Gündem Usta gazeteci tek tek yazdı: 1 Kasım arifesinde bunlar olacak! Gündem Amiral Soner Polat'tan önemli değerlendirmeler Gündem