Azerbaycan-Ermenistan sınırında gerilim! Aliyev: "Ermenistan'ın tüm çabaları iflas etti, askerlerin intikamı alındı"

Azerbaycan-Ermenistan sınırında gergin günler yaşanıyor. Azerbaycan ordusu verilen kayıpların ardından Ermenistan ordusuna ait bir mevziye operasyon düzenledi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Güvenlik Konseyini topladı. Türkiye'den de Erivan yönetimine tepki geldi.

Abone ol

Ermenistan'ın saldırganlığı sınır hattında gerilimi artırdı. Azerbaycan'ın karşı operasyonu havadan görüntülendi.

Azerbaycan-Ermenistan sınırında süren çatışmada Azerbaycan ordusundan bir üsteğmen hayatını kaybetti. Sınırın Tovuz bölgesinde başlayan çatışmalar gece boyu sürdü. Açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapıldı. Açıklamada, durumun kontrol altında olduğu, düşmana karşı cezai tedbirlerin hayata geçirildiği bildirildi.

Ermenistan ordusu geçtiğimiz gün sınırın Tovuz bölgesine saldırmış 3 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Azerbaycan güçlerinin karşılık vermesi üzerine Ermenistan birlikleri kayıp vererek geri çekilmişti.

"ERMENİSTAN'IN TÜM ÇABALARI İFLAS ETTİ"

Sınır hattında gerilim artarken Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Güvenlik Konseyini topladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, "Ermenistan'ın tüm çabaları iflas etti" dedi. Aliyev, "Düşmana dün ve bu gece gereken yanıtı verdik. Askerlerimizin intikamı alındı" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DEN AZERBAYCAN'A DESTEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan'ın siyasi çözümden uzak hareket ettiğini söyledi.

Azerbaycan yaşananlarla ilgili diplomasi trafiğini de sürdürüyor. Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sınırında yaşanan çatışmaları görüştü. Memmedyarov, Ermenistan'ın provokasyonunun çatışmaya üçüncü ülkelerin dahil edilmesine hizmet ettiğine işaret etti. Lavrov da durumun kontrol altına alınmasının önemli olduğunun altını çizdi.

Azerbaycan Demokrasi ve İnsan Hakları Enstitüsü Başkanı Ahmet Şahidov yaşanan süreci değerlendirdi.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: "Ermenistan aklını başına toplasın tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız" Dünya ‘İran ve Çin anlaşması’ ABD’yi korkuttu Dünya ABD savaş gemisi yandı Dünya Kovid-19'da son durum: Florida rekor kırıyor Dünya