Putin Türkiye’ye geliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Ankara'da olacak. Putin'in, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra, doğalgaz ve Suriye gibi konuların değerlendireceği belirtildi. Ziyaretle ilgili bilgilendirmede bulunan Kremlin Danışmanı Uşakov, farklı alanlarda 10'a yakın anlaşmanın imzalanacağını belirtti.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Putin yarın Türkiye’ye geliyor.

Kremlin Danışmanı Yuriy Uşakov, Putin'in söz konusu temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Putin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek. Görüşmede "iki ülkenin siyasi ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar masaya yatırılacak.

Yuriy Uşakov, Erdoğan-Putin görüşmesinde, doğalgaz, ticaret, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, askeri teknik alandaki işbirliği gibi konular ele alınacak. Ayrıca farklı alanları kapsayan 10 kadar sözleşmeye imza atılacak.

Uşakov, Putin'in Türkiye ziyaretini diplomatik olarak en üst seviye olan "devlet ziyareti" seviyesinde gerçekleştireceğini belirtti. Uşakov, ayrıca 2016 yılının Türkiye ve Rusya'da karşılıklı turizm yılı ilan edileceği bilgisini aktardı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, de önceki gün Rus mevkidaşıyla Moskova'da yaptığı basın açıklamasında iki ülkenin ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

Taraftar çatıştı! Ölü ve yaralılar var! Dünya Almanya’da, bomba imha sırasında 20 bin kişi tahliye edilecek Dünya Dünyayı bekleyen büyük tehlike! Dünya Ulusal Kanal, Hamaney'in resmi kabul töreninde Dünya