Rusya, Türkiye ve İran'dan Suriye'de ateşkesi izlemek için görev gücü

Kazakistan'ın başkenti Astana'da ikinci turu yapılan Suriye barış görüşmelerinde ortak komisyon oluşturma kararı aldındı. Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturacağı görev gücü ateşkesi izleyecek. Taraflar teknik görüşmelere Ankara'da devam edecek.

Abone ol

Türkiye, Rusya ve İran'ın oluşturacağı görev gücü Suriye'deki ateşkesi izleyecek. Karar, Kazakistan'ın başkenti Astana'da yapılan Suriye barış görüşmelerinin 2. turunda alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev, ortak komisyonun siyasi süreçle ilgili de çalışacağını belirtti. Rus temsilci Suriye hükümeti ve ılımlı muhalefet heyetiyle reformların başlatılması konusunda da görüştüklerini belirtti.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi Astana'daki temasların Cenevre’de yapılacak müzakereler için önemli bir adım olduğunu belirtti. Caferi, görüşmelerin verimli geçtiğini ifade etti.

Muhalifler adına açıklama yapan Muhammed Alluş da görüşmelerde mekanizma üzerindeki çalışmanın devam etmesi konusunda uzlaştıklarını ve görüşmelerin Ankara’da süreceğini söyledi.

Astana'daki İran heyetine başkanlık eden Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Caberi Ensari ise bir ay içinde Astana-3'ün yapılabileceğini söyledi. Ensari, daha üst düzeyde görüşme yapılabileceğini de aktardı.

ulusalkanal.com.tr

Sahte içki içtiği ileri sürülen Mahmut Avcıoğlu hayatını kaybetti - Mersin haberleri Gündem Bahçesaray Belediye Başkanı Mehmet Garip Aykut görevden alındı - Van haberleri Gündem Depremin yaraları sarılıyor Gündem CHP'nin AMY'ye gitmeme kararının gerekçesine ilişkin yeni ayrıntılar Gündem