Cihaz bozuk, ameliyat yok

Böbreğine takılan stentin alınması gereken hasta Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi kapısından geri döndü. Nedeni ise ameliyat olacağı üroloji bölümündeki cihazların arızalı olması. Hastaya ne yeni bir tarih verildi ne de başka bir hastaneye sevk edildi.

Abone ol

Beşir Gündoğan, inşaat işçisi. Böbrek şikayeti ile gittiği İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 4 Nisan 2015'te ameliyat oldu. Gündoğan'ın böbreklerine stent takıldı. Her şey bundan sonra başladı.

Beşir Gündoğan'a takılan stentin en az bir buçuk ay içinde çıkarılması gerek. Stent çıkarılmazsa, böbreklerinde iltihaplanma ve o iltihabın da başka organlarına sıçrama ihtimali yüksek.

Gündoğan'ın elinde 12 Mayıs 2015'te ameliyat olması gereken bir rapor var.

Gündoğan yaşadıklarını anlatırken dudakları titriyor, "Korkuyorum" diyor.

Beşir Gündoğan'ı dinledikten sonra hastane yönetimi ile görüşmek istediğimizde devreye özel güvenlikler girdi. Birileri arandı, kısa süre sonra, "hastanede yetkili kimse olmadığı bu yüzden bir açıklama yapılamayacağı" söylendi.

32 yaşında inşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan Beşir Doğan'ın yaşadıkları sadece tek bir örnek. Ve bu örnek devlet hastanelerinin durumunu anlatmak için yeterli bile değil.

Haber: Deniz Çağlayan

Kamera: İnanç Saraçoğlu

ulusalkanal.com.tr

İlkokulda dayak skandalı! Gündem Fethiye Belediye Başkanı'ndan Vatan Partisi'ne destek açıklaması Gündem Konya'da uçak düştü Gündem "Asıl failler Türkiye'dedir" vurgusunu hatırlattı Gündem