Ban: Yoksulluğun her türlüsü 2030'a kadar ortadan kaldırılmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, G20 Liderler Zirvesi'nde basın toplantısı düzenledi. Ban, konuşmasında G20 zirvesinde ele alınacak konuları açıkladı. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki çatışmalara dikkat çeken Ban, 2030 yılına kadar dünyadaki yoksulluğun bitirilmesi gerektiğini söyledi.

Abone ol

Çin'de yapılan G20 Liderler Zirvesi'nde Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, basın toplantısı düzenledi. Sekreter, konuşmasına zirve için Çin'e teşekkür ederek başladı.

Ban, G20 Zirvesi'nde sürdürülebilir kalkınma, barış ve refah sağlanması, sosyo-ekonomik konuların ve iklim değişikliğinin ele alınacağını kaydetti.

Ban, Amerika ve Çin'in iklim değişikliğine ilişkin Paris Anlaşması'na dahil olmalarından memnun olduğunu belirtti. Sürdürülebilir kalkınmaya sürdürülebilir barış ile ulaşılabileceğini söyleyen Ban, ülkelerin barışa ve birlikte çalışmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

Ban açıklamasında G20 ülkelerinin dünyadaki yoksulluk, eşitsizlik ve çatışma kaynaklı sorunlarla acilen mücadele etmesi gerektiğini dile getirdi. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki çatışmalar nedeniyle 65 milyon insanın yerinden olduğunu söyledi.

Ban ayrıca aşırı yoksulluğa ve gittikçe artan eşitsizliğe değindi. Dünyadaki yoksulluğun 2030 yılına kadar ortadan kaldırılması gerektiğini söyleyen Ban, ihtiyaç duyanlara gerekli imkanları sağlamak zorunda olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Afganistan'da trafik kazası: 36 ölü Dünya ABD'nin doğusunda 'Hermine' alarmı Dünya Rahibe Teresa azize ilan edildi Dünya ABD, Obama'nın karşılanma biçimini tartışıyor Dünya