Erdoğan'ın 2019 hesapları: Çiller ve Bahçeli'yi başkan yardımcısı yapabilir

AKP, 2019’daki seçimlerde yüzde 51’e ulaşmak amacıyla partiye oy vermeyen kitlenin tercihlerini araştırmak için harekete geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın daha geniş bir yelpazeyi kucaklamak amacıyla başkan yardımcılarını farklı kesimlerden belirleyeceği iddia ediliyor. Kulislerde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile Tansu Çiller’in de isimleri konuşuluyor

Abone ol

2019 seçimlerine hazırlanan AKP, partiye oy vermeyen kitleyi araştırmak için kolları sıvadı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oy oranını yüzde 51’e çıkarmak için başka görüşlerden kişilerle yelpazeyi genişletmek istiyor. Erdoğan’ın sürpriz isimlerden başkan yardımcısı belirleyeceği iddia ediliyor.

AKP’nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalmak istemediği, bunun için de çözüm aradığı konuşuluyor.

Hürriyet Gazetesi'nin kulis haberine göre, Erdoğan’ın, eski Başbakan Tansu Çiller’i ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi başkan yardımcısı olarak düşündüğü ileri sürülüyor. Çiller’in son dönemlerde, Cumhurbaşkanlığı’nın programlarına sıkça davet edilmesi de bunun habercisi olarak yorumlanıyor. Ancak bu senaryonun en büyük eksiğinin, kritik dönemlerde parti için büyük önem taşıyan Kürt seçmenin kaybedilmesi olacağı yorumu yapılıyor.

AKP’nin genç seçmen oylarındaki azalmanın önüne geçmek için de yerelde genç başkan ya da genç parti yöneticisi belirlemeyi hedeflediği konuşuluyor.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek: Sabancı Üniversitesini bilim ve vatana sadakate çağırıyoruz Gündem Acele edin! Süre yarın doluyor Gündem Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu görevinden ayrılıyor Gündem İstanbul'da ilkokul bahçesindeki servisçi dehşetinde yeni gelişme! Gündem