Elazığ'da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD, saat 09.37'de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Abone ol

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 09.37'de merkez üssü Elazığ olan 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Depremin, yerin 15,94 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

AFAD yaptığı açıklamada, ''Deprem sonrası, şu an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Bölgeye tedbir amaçlı Diyarbakır AFAD ekiplerimiz sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.'' dedi.

Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan da açıklama geldi. Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Elazığ'da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 acil çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD'ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz.'' ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası bir açıklama da Elazığ Valisi Erkaya Yırık'tan geldi. Elazığ Valisi Erkaya Yırık, yaptığı açıklamada, kentte meydana gelen depremde şu ana kadar bir olumsuzluk tespit etmediklerini belirtti. Yırık, ''Ekiplerimiz sahada çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Tespit halinde bilgilendirme yapılacak.'' diye konuştu.

Yazıcıoğlu iddianamesinde FETÖ parmağı Gündem Türk Halk Müziği Sanatçısı Engin Nurşani hayatını kaybetti Gündem Mutasyona uğrayan virüs Fransa'da görüldü: ''Türkiye'ye yurt dışından gelenlere PCR testi zorunluluğu getirildi'' Gündem 2021'de sağlık ordusu büyüyecek Gündem