ABD'de koronavirüs salgınında son durum

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki vaka sayısı 143 bin 25’e, ölü sayısı 2 bin 513’e yükseldi. ABD Başkanı Donald Trump, vak’a sayısında olduğu gibi can kaybında da ilk sırada yer alacaklarını şimdiden ilan etti. Ülkedeki ölü sayısının 200 bine kadar çıkmasını beklediği açıklandı.

Abone ol

ABD'de Kovid-19 ile mücadele iyi gitmiyor. Başkan Trump, 12 Nisan’daki Paskalya’ya kadar hayatın normelleşmesini istiyordu, şimdi 30 Nisan’a kadar olağan üstü tedbirlerin devam etmesine karar verdi.

Pandeminin merkez ülkesi ABD’deki rakamlar saat başı değişiyor. Kovid-19 vak’a sayısı 143 bin 25’e yükseldi. Ölenlerin sayısı da 2 bin 513 olarak açıklandı. Sadece New York’ta ölenlerin sayısı 776.

ABD Başkanı Donald Trump, günlük basın brifingini kapalı salondan Beyaz Saray’ın bahçesinde taşıdı, “2 haftaya kadar ölüm oranının en yüksek seviyeye ulaşmasını bekliyoruz” dedi. 10 gün önce “12 Nisan’daki Paskalya’ya kadar hayatın normale döneceğini” açıklayan Trump, Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldıklarını belirtti.

Trump toplantıda yanına, ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Müdürü Antony Fauci’yi de aldı. Çünkü Doktor Fauci, "ABD'deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceğini” açıklamıştı. Trump enstitünün tespitlerini değerlendirdi, "Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir” ifadelerini kullandı.

ABD’de hastaneler tıbbi malzemeye erişimde ciddi sıkıntılarla karşı karşıya. Aksaklığın en fazla yaşandığı kentlerin başını da New York çekiyor. Solunum cihazı yetersizliği, maske ve diğer tıbbi malzemelerde ciddi eksikler yaşanıyor.

Sağlık sisteminde yaşanan çöküş sokağa da taşındı. Sağlık çalışanları salgına karşı koruyucu ekipman eksikliğini protesto etti.

Bu arada ülke genelinde görev yapan 690 polise Kovid-19 teşhisi kondu. Bu polislerin 512’si salgının yoğun yaşandığı New York’ta görev yaptıkları kaydedildi.

ulusal.com.tr

ABD, Mısır, İran ve Yunanistan orduları koronavirüs ölümleriyle sarsıldı Dünya KKTC'de Kovid-19 salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının kapsamı genişletildi Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu karantinaya girdi Dünya İsrail'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya yükseldi Dünya