Skandal proje! Altından AKP'li vakıf çıktı

Devletten aldıkları paraları "faizsiz mikro kredi" adı altında dar gelirli kadınlara verdiler. Önce kredinin yüzde 15'ini hizmet bedeli olarak kesip bir hafta sonra da ilk taksidini istediler. Üstüne üstlük verdikleri krediyle, kendi sattıkları ürünlerin alınmasını şart koştular. Kuruculuğunu AKP'li 3 eski milletvekilinin yaptığı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, 68 İl özel idaresinden bu şekilde 351 milyon Lira aldı. Saadet Zincirini andıran bu organizyon Burdur'da deşifre edildi.

Abone ol

"Dar gelirli kadınlara iş kuruyoruz" vaadiyle, 68 ildeki il özel idaresinden toplam 351 milyon lira topladılar, ancak o paralarla kadınlar değil, 3 eski AKP milletvekilinin kurduğu vakıf ihya oldu.

AKP'den önceki dönemlerde milletvekili olan Aziz Akgül, Nedim Öztürk ve Ülker Gürel'in kuruculuğunu yaptığı Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, dar gelirli kadınlarla ilgili bir proje geliştirdi. Proje dar gelirli kadınlara bin liradan başlayan mikro krediler vermek ve onları iş sahibi yapmak olarak tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın teklifi üzerine, İçişleri Bakanlığı Valilliklere bu vakıfla protokol yapmaları talimatını verdi. Bu talimatın ardından da İl özel idarelerinin kaynakları vakfa açıldı. 12 Ekim 2015 tarihi itibariyle, 68 İlde 120 bin kişiye 351 milyon Lira mikrokredi verildi.

Bu organizyonu Budur Tüketicileri Koruma Derneği Başakanı Kemal Arslan Deşifre etti.

Güvenli Bölge güvenliğimizi tehdit etmesin! Gündem Hakemler kaza yaptı! Ölü ve yaralılar var Gündem CHP ve MHP'li RTÜK üyeleri F tipine kalkan oldu Gündem Paris keşifçisi Antalya'da yakalandı Gündem