Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 78. gün geride kaldı

Fırat Kalkanı harekâtının 78'inci gününde Rai'nin güneyinde yer alan 7 yerleşim yerinde daha kontrol büyük ölçüde sağlandı. Topçu birlikleri ise 90 IŞİD ve 5 PYD/PKK hedefini ateş altına aldı.

Abone ol

24 Ağustos'ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı'nda 78. gün geride kaldı.

Harekât kapsamında ÖSO güçleri, Rai'nin güneyinde yer alan 7 yerleşim yerinde kontrolü büyük ölçüde sağladı. Tam kontrol için mayın ve eyp temizliği devam ediyor.

Gün içinde yaşanan çatışmalarda 2 ÖSO gücü hayatını kaybetti, 26'sı da yaralandı. Terör örgütü IŞİD'e ait bomba yüklü bir araç da imha edildi.

Harekâtın başından bu yana yaklaşık bin 500 kilometrekare alanı kapsayan 186 yerleşim yeri terörden temizlenmiş oldu. Bu bölgelerde şimdiye kadar çoğu tuzaklanmış 36 mayın ve bin 483 eyp kontrollü olarak etkisiz hale getirildi.

Operasyonlar kapsamında topçu birlikleri de 90 IŞİD ve 5 PKK/PYD hedefini ateş altına aldı. Teröristlere ait barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

Koalisyon güçlerine bağlı jetler ise düzenledikleri 2 hava harekâtında 6 IŞİD'liyi etkisiz hale getirdi, 1 Doçka monteli araç ile 1 havanı imha etti.

ulusalkanal.com.tr

Mersin'de Arapça olan tabelalar sökülüyor Gündem CHP'den Başbakan Yıldırım'a yanıt Gündem Aranan teröristler listesi güncellendi! Ödül 534 milyona yükseldi Gündem Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'ten kritik açıklamalar Gündem