Türk üniversiteler "soykırım" çalıştayından çekildi

Türkiye kazandı. Vatan Partisi ve YÖK'ün çabaları sonuç verdi. Sabancı, Koç, Bilgi, Ankara Sosyal Bilimler ve Kemerburgaz Üniversiteleri Berlin'de düzenlenecek sözde soykırım çalıştayından çekildi. Çalıştay'a Türkiye'den hiçbir akademisyen katılmayacak. Böylece Batılı emperyalist güçlerin Türkiye'yi baskı altına almayı hedeflediği bir eylemi daha sonuçsuz kaldı.

Abone ol

Vatan Partisi uyardı, YÖK harekete geçti. Kazanan Türkiye oldu.

Emperyalist güçlerin 2'nci İsrail'i kurmak için Türkiye'yi sözde soykırım üzerinden sıkıştırma planı bozguna uğratıldı.

Zaferi getiren mücadelede en kritik rolü Vatan Partisi oynadı. Konuyu Türkiye gündemine sokan Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, başta Sabancı olmak üzere tüm üniversitelere ve YÖK'e çağrı yaptı; "akademisyenlere izin vermeyin" dedi.

Mücadelenin ikinci adımı da Perinçek ve YÖK Başkanı Profesör Doktor Yekta Saraç'ın telefon görüşmesiydi. Saraç, Perinçek'e üniversitelerin vatan bölünmesine alet olmasını kabul etmeyeceğini söyledi.

Çok geçmeden de Sabancı, Koç, Bilgi, Ankara Sosyal Bilimler ve Kemerburgaz üniversitesi 14 Eylül'de Berlin'de yapılacak olan sözde "Ermeni soykırımı Çalıştayı'ndan" çekildiler.

Türk Üniversitelerinin çekilme kararı sonrası çalıştayın konuşmacıları değiştirildi. Çalıştayın açılış ve kapanış konuşmasını yapacağı söylenen Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Hülya Adak'ın çekilmesi üzerine yerine Almanya'nın Brandenburg Eyaleti Bilim, Araştırma ve Kültür Bakanı Doktor Martina Münch konuşmacı olarak alındı.

16 Eylül'deki programda "Soykırımlar ve Edebiyat" başlıklı panelde konuşması beklenen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nden Murat Çankara'nın da çalıştaydan çekildiği duyuruldu. Çalıştaydan çekilen bir başka konuşmacı da Sabancı Üniversitesi öğretim görevlisi Ayşe Gül Altınay oldu.

Sürecin başından sonuna kadar takipçisi olan Vatan Partisi, üniversitelerin çekilme kararını mutlulukla karşıladıklarını söyledi.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Koray, Türkiye karşıtı hiçbir faaliyete izin vermeyeceklerini vurguladı.

Ergenekon davasında ikinci duruşma Gündem Gürkan Demir yazdı: Kurultaydan "tavşan" değil, "ittifak" çıktı Gündem 'Adalet Kurultayı'ndan CHP-HDP ittifakı çıktı Gündem Mersin'de öldürülen IŞİD'linin üzerinden 5 kilo patlayıcı çıktı Gündem