Levent Üzümcü Aydınlık'a konuştu: Uluslararası skandal

Konuşmaları, basına verdiği demeçleri ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma açılan Levent Üzümcü konuyla ilgili Aydınlık’a konuştu

Abone ol

OYUNCU Levent Üzümcü, politik görüşü, 2013 Sosyalist Enternasyonal’de yaptığı konuşma, basına verdiği demeçler, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar gerekçe gösterilerek ihraç istemiyle Şehir Tiyatroları Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre Üzümcü’nün yaptığı konuşmalar, basına verdiği demeçler ve sosyal medya paylaşımları raporlaştırılarak hakkında soruşturma açıldı.

Dosyanın, Üzümcü’nün ihracı ve memurluk haklarının feshi istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edildiği öğrenildi.

Üzümcü, 20. Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri gecesinde yaptığı ödül konuşmasında hakkında açılan soruşturmaya tepki göstererek “Bu ödülü Şehir Tiyatroları’nda oynadığım ‘Bir Yaz Gecesi Rüyası’ ile almam beni ayrıca sevindirdi. Tam da Şehir Tiyatroları’ndan ihracımın düşünüldüğü günlerde böyle bir ödülün gelmesinin ayrı bir anlamı var elbette” demişti.

Konuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama da yapan Levent Üzümcü, “Arkadaşlar, beni Şehir Tiyatrosundan atma teşebbüsü tamamen hukuksuzdur ( zaten ne beklenirdi ki kendilerinden başka?) takmayın. Bu arada, beni tiyatronun disiplin kuruluna sevk etmediler; İBB. Yüksek Disiplin Kuruluna sevk ettiler ki özledikleri dünyayı yaşayabilsinler” diye yazdı.

Konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması yapacağını belirten Üzümcü Aydınlık’a konuştu. Hukuksuzluğa dikkat çeken Üzümcü şöyle konuştu:

“Olay hakkında benim de bir bilgim yok. Ancak şu açık ki burada bir suç yok. Anayasının 26. maddesi var; ‘kişinin düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti’ var. Ama ille de bir suç bulmak isteyenler elbette bulurlar.

Bugün hakimlere gözdağı veriyorlar, savcılara, sanatçılara... Nasıl hukuktan bahsedebiliriz ki zaten?

Şehir Tiyatroları benim yuvam, evim.. 1995 yılından beri, oradayım. 20 yıldır tek bir uyarı cezası bile almadım çünkü işimi hep hakkıyla yaptım.

Ama bu işin sonunda devleti zarara sokacaklar, çünkü bu davayı göz göre kaybedecekler!”

Zeki Alasya'nın ölümünün ardından ünlülerin Twitter yorumları Kültür Sanat Levent Üzümcü'ye soruşturma Kültür Sanat 36. DYO Resim Yarışması Kültür Sanat Ege'nin iki yakası Stockholm'de birleşti Kültür Sanat