Azerbaycan ordusu 13 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardı

Ateşkes ihlallerine devam eden Ermenistan Ordusu bu kez Berde şehir merkezini misket bombalarıyla vurdu. Saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti, 70’ten fazla sivil yaralandı. Sahada ilerleyişini sürdüren Azerbaycan Ordusu ise işgal altındaki topraklarını tek tek geri alıyor. 13 yerleşim biriminde daha Azerbaycan bayrağı dalgalandırıldı.

Abone ol

Karabağ’da insani ateşkesleri her defasında bozan Ermenistan, cephe hattı dışındaki Azerbaycan topraklarında sivilleri hedef almayı sürdürüyor.

Ermenistan ordusu, Dağlık Karabağ’ın dışındaki Berde kent merkezini misket bombalarıyla vurdu. Saldırıda 21 sivil hayatını kaybetti, 70’den sivil yaralandı. Kent merkezindeki çok sayıda ev, işyeri ve araçta hasar meydana geldi.

Kentin en işlek caddelerine yapılan saldırı sonrası güvenlik önlemleri arttırıldı, tüm kafe ve restoranlar dahil birçok işletme kapatıldı.

İşgalci Ermenistan ordusunun, Berde’ye dün düzenlediği saldırıda da biri çocuk 4 sivil yaşamını yitirmişti.

Cephede ise Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için ilerleyişini sürdürüyor. Zengilan, Fuzuli, Cebrail ve Gubadlı’daki 13 yerleşim birimi daha işgalci Ermenistan güçlerinden temizlendi.

Cephenin farklı yönlerinde Azerbaycan askerlerine ve yerleşim birimlerine ateş açan Ermenistan güçlerinin, Azerbaycan ordusunun verdiği sert karşılık sonrası çok sayıda kayıp vererek geri çekilmek zorunda kaldığı bildirildi.

Cephedeki gelişmeleri duyuran Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın Berde saldırısıyla ilgili olarak “işgalcilere gereken yanıtı savaş alanında veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Ermenistan ordusunun Berde’deki sivil katliamı Dışişleri Bakanlığınca da lanetlendi. Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, uluslararası topluma Ermenistan’a tepki gösterme çağrısı yapıldı.

Ermenistan’ın çoluk çocuk demeden, genç, yaşlı ayırt etmeden sivil halka karşı sürdürdüğü bu alçak saldırıları tel’in ediyoruz. Ermenistan’ın sivil halkı terörize etmek ve katletmek için yürüttüğü bu kalleş politika, Hocalı katliamının arkasında yatan hastalıklı zihniyetin tezahürüdür.

Vatan Partisi kıdem tazminatını düzenleyen yasa teklifini AK Parti ile görüştü Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik: Türkiye ve İslam düşmanı bu hayasızca akını durduracağız! Gündem Kariye müzesi cami oluyor Gündem Toplu taşıma araçları denetlendi Gündem