Zekeriya Öz'ün ''özel'' çabası ortaya çıktı

Kumpas davalarının temellerinden biri olan Islak imzalı belge için, savcı Zekeriya Öz'ün "özel çaba" harcadığı ortaya çıktı. İddiaya göre, Savcı Öz, adeta bir kurye gibi çalışarak, belgeyi Adli Tıp Kurumu Başkanı Profesör Doktor Haluk İnce’ye bizzat teslim etti. Adli Tıp üyeleri ile yemekte buluşan Öz'ün, istediği raporu almak için baskı yaptığı öne sürüldü.

Abone ol

Ergenekon kumpasının en temel delillerinden biri olan Islak İmzalı belge ile ilgili savcı Zekeriya Öz'ün "özel" çabası ortaya çıktı.

Sözde hükumeti yıkma projesi olan belgenin sahte olduğuna yönelik birçok şüphe ortaya çıkmıştı. Ancak o dönemde, Adli Tıp Kurumu'nun verdiği, "Belge Dursun Çiçek'in eli ürünüdür" raporu ile sahte plan geçerli sayıldı. O kararın ardından, savcı Zekeriya Öz'ün özel ilgisi ortaya çıktı.

Savcı Zekeriya Öz'ün Islak İmzalı belgeyi, adeta bir kurye gibi bizzat Adli Tıp Kurumu'na götürdüğü iddia edildi. Savcı Öz, belgeyi dönemin kurum Başkanı Prof. Dr. Haluk İnce’ye elden teslim etti. Ardından kurul üyelerini tek tek aradı.

Kurul üyeleriyle yemekte bir araya gelen Öz'ün, 'Islak imza Dursun Çiçek'e ait' raporun verilmesi yönünde baskı yaptığı öne sürüldü.

Bir kurul üyesinin, "Kurula giren üyeler tek tek telefonla arandı. Telefonda ‘el ürünüdür’ şeklinde bize baskı yapıldı. Hatta arkadaşlardan biri bu konuşmaları telefona kaydetti" dediği öğrenildi.

Islak imza raporunda imzaları bulunan Prof. Dr. Bülent Üner ile Dr. H. Mehmet Akın’ın belge gelmeden bir hafta önce kuruma atandığı ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Kozmik Oda'da sona gelindi Gündem Bugün tam 1 yıl oldu: Yurtseverler özgürlüğüne kavuştuktan sonra neler yaptılar? Gündem TDK'dan skandal tanım Gündem Karar verildi! Süper Lig A.Ş geliyor! Gündem