ABD'de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 13 bine yaklaştı

Kovid-19 Trump yönetimine adeta direksiyon hâkimiyetini kaybettirdi. Tedbir almakta çok geciken Trump yönetimi, bu kez de Dünya Sağlık Örgütü’nü hedef aldı. Dünya Sağlık Örgütü’nü “Çin yanlısı” ilan eden ABD Başkanı, verdikleri fonları askıya almayı düşündüklerini duyurdu. Vak’a sayısının 400 bini, ölü sayısı da 13 bini geçmek üzere olduğu ülkede Trump, Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanı’nı görevden aldı.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri’nde vak’a sayısı 400 bini ölü sayısı da 13 bin geçmek üzere.

Trump önce Pandemi ile Mücadele Denetleme Komitesi Başkanını görevden aldı ardında da Dünya Sağlık Örgütü’nü hedef tahtasına koydu. Dünya Sağlık Örgütü’nü “Çin yanlısı davranmakla" suçladı, “verdiğimiz fonları askıya almayı düşünüyoruz dedi.

Ülkede tedbirleri çok geç almakla suçlanan ABD Başkanı, topu Dünya Sağlık Örgütü’ne attı. Trump, Dünya Sağlık Örgütü’nün salgında bazı çağrıları geç yaptığını öne sürdü; “Önce Çin'e sınırlarımızı kapatmamamızı söylediler. Vuhan'da olanları görmeleri gerekirdi. Görmüş de olmalılar ama bunları bildirmediler" ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler ABD Başkanı Trump’ın sert eleştirilerine yanıt verdi. Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric,” Dünya Sağlık Örgütü, Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda muazzam işler yapıyor" dedi.

Kovid-19 ile mücadele Görev Gücü toplantısında gazeteciler Trump’a "Virüse grip gibi davranın" açıklamaları anımsatılması üzerine, "Bu salgını grip ile karşılaştırdım çünkü dünya tarihindeki en kötü pandemi 1918'deki İspanyol gribiydi” dedi.

13 bine yaklaşan ölümlerin çoğunluğunu Afrika kökenli Amerikalılar oluşturuyor. Siyahilerin çoğunlukta olmasını değerlendiren ABD Başkanı Donald Trump,” Zor ve korkunç bir durum. Ortada bir orantısızlık var ve Afrikalı Amerikalılar bu salgından çok fazla etkileniyor" dedi.

Deniz Kuvvetleri’ndeki uçak gemisi krizi de devam ediyor. Theodore Roosevelt nükleer uçak gemisinin komutanı, “5 bin denizci gemi yerine karada karantinaya alınmalı” demişti. Bunun üzerine de görevine son verilmişti.

ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreteri Thomas Modly, görevden alınan gemi komutanının kamuoyuna yayınladığı mektubu ya ahmakça ya da çok naif olarak yorumlamıştı. Bu sözlerin Amerikan Ordusunda rahatsızlık yaratması üzerine genel sekreter görevinden istifa etti. Trump’ın bu kriz ile ilgili yorumu da “Bence istifa etmesine gerek yoktu. Ben ondan böyle bir şey istemezdim” oldu. Trump, uçak gemisi krizinin tamamını "talihsizlik" olarak niteledi.

ulusal.com.tr

İngiltere Başbakanı Johnson'dan yeni haber Dünya İran, OPEC toplantısına itiraz etti Dünya Vuhan'da karantina kaldırıldı Dünya İran'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4 bini geçti Dünya