Şampiyonlar Ligi maçına gitti, eve 11 yıl sonra döndü

Abone ol

2004 yılında Milano'daki Şampiyonlar Ligi maçını izlemek için Almanya'dan Milanoya giden Rolf Bantle'ın başına ilginç bir olay geldi. Maç sırasında tuvalete giden Bantle, geri döndüğünde arkadaşlarını kaybettiğini fark edince tam 11 yıl Milano'da yaşadı.

Basel'de yaşayan emekli Rolf Bantle, arkadaşlarıyla İnter-Basel maçını izlemek için 2004 yılında Milano'ya gitti. Maçın bitmesine az bir süre kala tuvalete giden Bantle, arkadaşlarını kaybetti. Yerini bulamayan yaşlı adam park alanına gittiğinde aracını da bulamadı.

Arkadaşları tarafından terk edildiğini fark eden Bantle, cebinde 20 euro ve 15 İsviçre Frangı ile Milano'da kalmaya karar verdi.

Hürriyet'teki habere göre, kısa süre içinde Milano'ya alışan emekli adam üniversite öğrencileriyle arkadaşlık kurmaya başladı.

'SOKAKTA YAŞADIM AMA DİLENCİLİK YAPMADIM'

İsviçreli bir gazeteye konuşan Bantle, "Kısa süre içinde kendimi Milano'ya ait hissettim. Hiçbir zaman dilencilik yapmadım. Ama sokakta yaşadım" dedi.

Milano sokaklarında gezerken yere düşüp ayağını kıran Bantle hastaneye kaldırılınca sigortasız olduğu tespit edildi.

Kaybolduktan yedi sene sonra İsviçre'de kayıp ilan edilen Bantle, İsviçre Konsolosluğu'nca Almanya'ya geri götürüldü. Tedavisini memleketinde sürdüren adam, "Aslında bana kalsaydı geri dönmek istemezdim. Ama yine de memleketimi özlemişim" dedi.

Galatasaray 76 gün sonra mağlup oldu Spor Bursaspor 'efsane çubuklu' forma ile sahada Spor Trabzonspor, 2000'li yılların başını akıllara getirdi Spor Sneijder'in gol büyüsü bozuldu Spor