Plüton hala canlı

Yeni Ufuklar uzay aracının geçtiği görüntüler, daha önce pek çok özelliği keşfedilemeyen Plüton’un enerjisini koruduğunu ortaya çıkardı. Plüton’un yüzeyinde 100 milyon yıl önce oluştuğu düşünülen dağ sıraları gözlemlendi. Bu keşifle bir gök cisminin iç gücünü büyüklüğe bağlı kalmaksızın koruyabileceği anlaşılıyor.

Abone ol

Bilim dünyasında heyecan yaratan Yeni Ufuklar, Plüton’un uyduları Şeron, Hidra ve diğer doğal uydularına ait fotoğrafları Dünya’ya göndermeye devam ediyor.

Yeni fotoğraflarla yapılan yüzey analizlerinde Plüton’un enerjisini koruduğu tespit edildi. Plüton'da 100 milyon yıllık dağların olduğu gözlemlendi.

Dünya’nın doğal uydularından Ay, Plüton’dan büyük olmasına rağmen iç gücünü korumayı başaramadı. Ölü bir gök cismi olan Ay’ın yüzey şekilleri ancak dış güçlerce oluşturulabiliyor.

Plüton'un yörünge uzaklığının ise Güneş’ten 10 milyar kilometreye kadar çıktığı biliniyor. Güneş’in kütlesinin uzaklık nedeniyle cüce gezegene etkisi oldukça düşük.

Keşfedilen yüzey şekilleri de Güneş Sistemi’nin yaşına göre oldukça genç. Bu nedenle Plüton’un yüzey şekillerini kendi iç gücü ile oluşturduğu düşünülüyor.

Haber: Cem Bayanulusalkanal.com.tr

Bu hotelde tüm hizmetleri robotlar yapıyor Bilim ve Teknoloji Dünyada bir ilk! Kafatası nakledildi! Bilim ve Teknoloji Facebook'tan bomba yenilik! Bilim ve Teknoloji Mevlüt Uluğtekin Yılmaz yazdı: Atatürk pek çok Türkçe terimi Geometri bilimine nasıl kattı? Bilim ve Teknoloji