On binlerce Filistinli genciyle yaşlısıyla Gazze sınırına akın etti

Bugün "Ateş Cuması" ilan edildi. İsrail işgaline karşı on binlerce Filistinli genciyle yaşlısıyla Gazze sınırına akın etti. Ülkelerinin özgürlüğü için eylem yapan Filistinlilere İsrail'in müdahalesi sert oldu. 50'den fazla Filistinlinin yaralandığı gösteriler sürüyor.

Abone ol

Bu küçük Filistinli kızın adı Sema. 12 yaşında.. Ailesi, akranları ve on binlerce Filistinli gibi topraklarının özgürlüğü için mücadele ediyor.

Gazze sınırından dumanlarla birlikte özgürlük sloganları yükseliyor.

On binlerce Filistinli İsrail Gazze sınırına akın etti. Sınırın 5 farklı noktasındaki buluşmaya "Ateş Cuması" adı verildi.

Toprak Günü'nün 42'inci yılında başlayan "Büyük Dönüş Yürüyüşü" kapsamındaki eylemler devam ediyor. İsrail'in engelleme çabalarına rağmen Cuma namazı yine sınırda kılındı.

Filistinli gençler İsrail'in keskin nişancılarından korunmak için lastikleri ateşe verdi.

Gazze sınırıdan dumanlar yükselirken zaman zaman sınıra yaklaşan Filistinlileri dağıtmak için İsrail askerleri göz yaşartıcı gaz kullanıyor. İsrail'in müdahelesinde şuana kadar 50'ye yakın Filistinli yaralandı.

Sınırda yoğun önlemler alan İsrail ordusuna ait zırhı araçlar sürekli devriye gezerken, insansız hava araçları ve kameralı balonlarla da bölgenin görüntüleri alınıyor.

Gazze sınırındaki eylemler destek için Batı Şeria'da eş zamanlı eylemler başladı.

Ramallah, Nabus, Kef Kaddum, Naalayn, Bel'in ve Nebi Salih'teki eylemlere İsrail askerleri, gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti.

Batı Şeria'nın El-Halil kentindeki Ravza Camisi'nde kılınan cuma namazından sonra, Filistinliler kentte bulunan Kiryat Erba Yahudi yerleşim birimine doğru yürüyüşe geçti.

Barikatlarla yolları kesen İsrail askerleri, Yahudi yerleşim birimine doğru ilerlemek isteyen Filistinli göstericilere izin vermedi.

ABD'nin İsrail yanlısı politikalarını protesto eden Filistinliler, Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu ifade eden döviz ve pankartlar taşıdı.

İsrail Genelkurmay Başkanı'nın "vur" emri verdi güvenlik güçleri elleri tetikte bekliyor. Gerçek mermilerle müdahale edilen eylemlerinin başladığı günden bu yana 22 Filistinli hayatını kaybetti, 2 bine yakın Filistinli yaralandı.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği, İsrail'e itidal göstermesi, siviller ve çocukların hedef alınmaması çağrısında bulundu.

ulusal.com.tr

Teknoloji geliştikçe insanlar daha da yalnızlaşıyor Dünya Rusya'dan PYD'ye dikkat çeken çağrı Dünya İtalyan donanmasına ait helikopter denize düştü Dünya Rusya'dan Akkuyu açıklaması Dünya