"Hastaneler halkındır, satılamaz"

Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bir süre önce hizmeti durdurularak başka bir yere taşınmıştı. Şimdi ise hastanenin bulunduğu alan ticarete açılıyor. Duruma tepki gösteren Bakırköy halkı ise bugün eylemdeydi. Hastanenin ranta dönüşmesini değil yeniden sağlık hizmeti olarak faaliyet göstermesini istiyorlar.

Abone ol

Rant uğruna yıkımla karşı karşıya gelen eski Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi için Bakırköylüler meydanlara indi.

İstanbul'da bir çok hastaya şifa bulan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bulunduğu arazi ihaleyle yıkılmak isteniyor.

Yurttaşlar hastanenin ticari amaçlarla yıkılmasını istemiyor. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen yurttaşlar seslerini duyurmak amacıyla İstanbul Caddesi'ni trafiğe kapatarak yürüdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi hastane için plan değişikliğine giderek bölgeyi ticari alana dönüştürecek. Hastanenin arazisi, Emlak Konut Gayrimenkul Ortaklığı tarafından ihaleyle satılacak.

Haber: Barış Ural

Kamera: Şengül Derin

ulusalkanal.com.tr

Yanan evde mahsur kalan 85 yaşındaki yurttaş kurtarıldı Yurt Ordu'da bir balıkçı yaklaşık bin salyangoz kabuğundan bağlama yaptı Yurt Ordu'nun dereleri tehdit altında! Yurt Köylü kadınlar Almanca, İngilizce, Fransızca ve Rusça biliyor Yurt