Gülriz Sururi hayatını kaybetti

Usta oyuncu Gülriz Sururi tedavi gördüğü hastanede 89 yaşında hayatını kaybetti. Vasiyeti gereği ailesi tarafından sade ve sessiz bir cenaze töreni ile toprağa verilen Gülriz Sururi, ömrünü sanata tiyatroya adadı. İlk kez 1942 yılında çıktığı sahnedeki başarısıyla çok sayıda ödül kazandı.

Abone ol

"Keşanlı Ali Destanı"'nda "Zilha", "Kaldırım Serçesi" rolleri ile adını Türk tiyatrosuna altına harflerle kazıdı.

Ünlü sanatçı Gülriz Sururi, dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Haberi manevi kızı Zeynep Miraç Özkartal duyurdu. Özkartal, sanatçının bir süredir sindirim sistemi rahatsızlığı yaşadığını açıkladı.

Usta sanatçı Sururi, vasiyeti üzerine sessiz bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Opera ile içiçe bir ailede doğan Gülriz Sururi, İlk kez 1942'de İstanbul Şehir Tiyatrosu Çocuk Bölümü'nde sahneye çıktı. İlk profesyonel sahneye Muammer Karaca Topluluğu ile adım attı.

Sokak Kızı İrma, Teneke, Hint Kumaşı oyunlarındaki başarı ona ödül getiren oyunlardan sadece bir kaçı.

1966 yılında Türk Kadınlar Birliği'nce "Yılın Kadını" seçilen sanatçı adını "Keşanlı Ali Destanı'nda Zilha rölü ile duyurudu. Haldun Taner'in yazdığı, Genco Erkal'ın yönettiği oyun uzun süre kapalı gişe oynadı.

Ve Edit Piaf'ın hayatından kesitlerin sahnelendiği Kaldırım Serçesi... Sanatçı bşarısıyla Türkiye'nin hafızasına kazındı.

Sanatçının 2017'de yaşamını yitiren eşi Engin Cezzar için de tören düzenlenmemiş, Cezzar'ın vefatı, defnedildikten sonra duyurulmuştu.

ulusal.com.tr

Ankaralılar yıllardır onun müziklerini dinliyor Kültür Sanat Köylünün tiyatro macerası kısa filmle dünyaya açıldı Kültür Sanat 'Avanak Avni' bulundu Kültür Sanat Cem Yılmaz: Bilet alan seyircimize sorumluyuz Kültür Sanat